Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, propunerile USL pentru Senat si Camera

Marti, 03 Iulie 2012, ora 11:26 2945 citiri
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este propunerea USL pentru presedintia Senatului, in timp ce liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, este propus pentru sefia Camerei Deputatilor, potrivit unor surse din cadrul USL.

Crin Antonescu va fi propus de USL la sefia Senatului in locul lui Vasile Blaga, fiind un "pretendent serios pentru presedintia Senatului", a declarat la Realitatea TV senatorul PSD Daniel Savu.

In acelasi timp, liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, este propunerea USL pentru inlocuirea Robertei Anastase in fruntea Camerei Deputatilor, a mai spus Daniel Savu, pentru Realitatea Tv.

Potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax, USL doreste ca numirea celor doi in fruntea Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor, sa aiba loc miercuri. In acelasi timp, social-liberalii doresc ca revocarile din functie ale lui Vasile Blaga si Robertei Anastase sa aiba loc marti.

Circ in Parlament: Crin Antonescu, in locul lui Blaga, sef la Senat?

Marti, la ora 10:30, la Parlament a inceput o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, convocata de USL. Sedinta a inceput sub conducerea celor doi presedinti ai camerelor, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

Inainte de sedinta de plen reunit al Parlamentului, in care premierul Victor Ponta urmeaza sa prezinte raportul privind participarea sa la Consiliul European, USL a depus la Birourile Permanente ale celor doua camere doua cereri de suspendare a presedintilor celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

Conform regulamentelor, insa, revocarea unui presedinte al Camerei poate fi solicitata numai de grupul care l-a propus, adica PDL, ceea ce este exclus, Vasile Blaga fiind ales recent presedinte al partidului.

In sedinta de plen reunit al Parlamentului, premierul Victor Ponta urmeaza sa prezinte raportul privind participarea sa la Consiliul European. Prim-ministrul a mers la Bruxelles in baza unei declaratii politice fara valoare juridica votate de parlamentarii romani si in ciuda deciziei Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele tarii este cel care trebuie sa participe la astfel de reuniuni.

Victor Ponta a prezentat cateva aspecte ale vizitei sale la Bruxelles la sedinta extraordinara de guvern tinuta luni seara, urmand ca marti sa se adreseze si Parlamentului pe aceasta tema.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News