Constantin: Eurodeputatii PDL au votat prin hipnoza la ordinul lui Macovei impotriva lui Orban

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 14:03
2667 citiri
Constantin: Eurodeputatii PDL au votat prin hipnoza la ordinul lui Macovei impotriva lui Orban
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PC, Daniel Constantin, a sustinut joi ca europarlamentarii democrat-liberali au votat "prin hipnoza, la ordinul Monicai Macovei", impotriva numirii lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi, precizand ca PDL dovedeste astfel "consecventa in lupta impotriva interesului national".

"Leonard Orban este o persoana respectata la nivelul structurilor europene, care nu a raspuns niciodata si nu va raspunde la comenzi politice. Acest lucru nu a putut fi conceput de catre PDL, motiv pentru care a decis sabotarea alegerii sale pentru un post la Curtea Europeana de Conturi", a precizat el.

Constantin a adaugat ca "PDL si-a aratat astfel, evident, modul in care se foloseste de credibilitatea anumitor oameni".

"L-au numit ministru in guvernul Boc si mai apoi Ungureanu, doar ca sa-si cosmetizeze imaginea de guvern incompetent. Acum, cand nu le mai e de folos, intorc spatele experientei incontestabile pe care acesta o are, experienta care il califica pentru obtinerea unui post la Curtea Europeana de Conturi", a comentat liderul PC, partidul care il sustine pe Orban in Guvern, unde acesta e independent.

Presedintele PC mai acuza ca europarlamentarii PDL au votat "prin hipnoza, la ordinul Monicai Macovei" impotriva lui Leonard Orban, semn ca PDL este "consecvent in lupta impotriva interesului national".

"Europarlamentarii democrat-liberali au votat prin hipnoza, la ordinele Monicai Macovei, impotriva lui Leonard Orban. PDL dovedeste astfel consecventa in lupta impotriva interesului national", a opinat el.

"Dupa ce la referendum au denigrat tara si i-au stricat imaginea numai pentru a-si atinge propriile interese, acum si-au continuat munca inceputa cu meticulozitate", a conchis Daniel Constantin.

Leonard Orban a primit miercuri aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi impotriva si 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel si cel al plenului Parlamentului. Consiliul poate accepta numirea sa chiar si in cazul unui vot nefavorabil in PE. Inainte de audieri, Leonard Orban a raspuns afirmativ la intrebarea daca si-ar retrage candidatura in cazul unui aviz nefavorabil al Parlamentului cu privire la numirea sa ca membru al Curtii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Constantin PDL vot Orban, #PDL acuza vot Orban, #Orban aviz negativ Curte Audit , #Daniel Constantin