Consilierii USL l-au schimbat din functie pe viceprimarul PDL din Pascani

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 19:15 1499 citiri
Foto: Arhiva

Consilieri locali ai PNL si PSD din municipiul Pascani, judetul Iasi, au decis, vineri, schimbarea din functie a viceprimarului Ioan Ionita (PDL), in conditiile in care, dupa alegerile din 2008, la nivelul legislativului local a existat o colaborare PNL-PDL.

Decizia consilierilor vine la o zi dupa ce USL Iasi a anuntat ca toti viceprimarii PDL vor fi schimbati din functie in localitatile unde alesii PNL si PSD pot forma majoritatea simpla.

In urma deciziei de vineri, consilierii PDL au anuntat ca intra in Opozitie. Deocamdata, postul de viceprimar la Pascani a ramas vacant, urmand ca intr-o sedinta viitoare de Consiliu Local sa fie aleasa o alta persoana pe aceasta functie.

PNL si PDL au colaborat in 2008 in competitia pentru Primaria Pascani, avand in vedere ca social-democratul Neculai Ratoi, in prezent deputat PSD, conducea municipalitatea inca din anul 1983. Candidatul PNL Grigore Craciunescu a castigat primaria, declarand ulterior ca nu va incheia niciun acord de colaborare cu PSD.

USL Iasi a decis, joi, schimbarea din functie a tuturor viceprimarilor PDL in localitatile unde alianta poate forma majoritate simpla. De asemenea, USL a anuntat ca la alegerile locale din 2012 va propune un candidat unic in localitatile care sunt conduse de primari PDL.

Obiectivul declarat al USL este castigarea a cel putin 90 de primarii din cele 98 de localitati. In prezent, peste 70 de localitati din judetul Iasi au primari afiliati la PNL sau PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News