Ciurucurile aciuite de USL in Parlament incep sa-si dea arama pe fata (Opinii)

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 17:42
6731 citiri
Ciurucurile aciuite de USL in Parlament incep sa-si dea arama pe fata (Opinii)
Foto: enational.ro

Privim la televizor si ne minunam vazand ce fac alesii nostri, cei pe care i-am votat la 9 decembrie, special pentru ca ei sa ne reprezinte interesele, sa se ocupe de pensii si salarii, de politica preturilor si investitiilor, de reducerea somajului si de tot ce ne promitea USL in campanie, atunci cand avea nevoie de noi si de votul nostru.

Azi votul nostru nu mai intereseaza pe nimeni, asa ca - ce sa ne mai ascundem dupa deget - fiecare isi da arama pe fata dupa cum il indeamna propria constiinta.

Pe unii, constiinta ii indeamna sa atipeasca in timpul sedintelor, pe altii sa se zgaiasca la programele nostime de pe laptop, iar pe altii s-o ia razna de tot, de te crucesti cand vezi cat de mare e gradina lui Dumnezeu.

Drumul spre ciolan

Cel mai recent caz din respectiva gradina este cel al invatatoarei Cristiana Anghel, persoana care a descoperit ca drumul spre ciolan este pavat cu greva foamei, a ajuns sa fie curtata de USL si s-a pomenit peste noapte senator, intr-o veselie.

Ce cauta doamna Anghel la Senat nu este clar intrucat, desi suntem la jumatatea sesiunii, pana in prezent senatoarea este inregistrata cu zero initiative legislative.

In schimb, s-a implicat intr-o invarteala cu multe mii de lei incasati lunar pentru plata chiriei aferente unei locuinte, in care sta gratis. Tot invarteala mi se pare si suma de 16.613 lei incasati ca "drepturi de proprietate intelectuala", de la Antena 3.

Zic invarteala, pentru ca n-am vazut difuzata pe post capodopera creata dintr-un foc de doamna Anghel si platita regeste cu o suma pe care nu totdeauna o primeste vreun literat, atunci cand i se publica un volum de poezii, sau eventual un pictor contemporan, atunci cand reuseste cu greu sa vanda, pentru acesti bani, vreo zece tablouri in ulei.

Nu zice nimeni ca senatoarea de la Caracal si-ar fi burdusit buzunarele mai dihai ca altii, dar se vede de la distanta cu ce s-a ales la mica ciupeala ea personal si cu ce s-a ales Parlamentul, unde fosta grevista a foamei, doldora de proprietati intelectuale, dar cu initiative zero, isi da arama pe fata non stop.

Filisoful fara patalama

Mai surprinzator decat cazul cu invatatoarea din Caracal este insa necazul cu filosoful bucurestean Remus Cernea. Am zis filosof la modul metaforic, intrucat deputatul Cernea, desi a urmat facultatea de filosofie, nu si-a sustinut lucrarea de diploma, ramanand cum se zice nici in caruta, nici in teleguta.

Nu cred ca domnul Cernea, in discursurile sale inflacarate din campanie, promitea electoratului sa-i puna in drepturi pe homosexuali, castigand astfel simpatia domnilor, doamnelor si a domnisoarelor care au dat buzna sa-l voteze.

Ce-i drept, nu-l acuza nimeni pe filosoful fara patalama ca ar insfaca aiurea banii de chirie, iar partea cu apararea homosexualilor este un fel de munca patriotica, pe care o face gratis. N-are omul vreo vina. Vina e a celor care l-au racolat, l-au propus si l-au impins in Parlament, derutand electoratul, care a crezut ca voteaza una si a iesit alta.

Fireste ca, atunci cand vorbim de ciurucuri, nu-l putem evita pe Gigi Becali. A intrat in partid, a iesit din partid, iar ca rezultat a ramas in Parlament si in Comisia juridica tocmai el, cel condamnat la inchisoare cu suspendare, basca alt proces pe rol.

Tot un fel de ciuruc mi se pare si domnul Ioan Gise, de asemenea inzestrat cu zero propuneri legislative, dar cu gura mare si cu o idee fixa, inscriptionata pe tricoul cu care ditamai senatorul se da in spectacol, atunci cand prinde momentul sa faca rating la Antena Felix.

Vocea stapanului

Dar degeaba vorbeste presa si degeaba vuieste lumea, daca partidele, unde s-au aciuit smecherasii politicii roimanesti, se fac ca ploua.

Victor Ponta il scoate basma curata pe Cernea, sub pretext ca are omul dreptul la opinie, ca si cum n-ar avea mai intai obligatia sa se ocupe de promisunile electorale ale USL, din care se cam alege praful.

Invatatoarea pornita pe invarteli n-am auzit s-o fi dezavuat nici acel mic presedinte de partidulet, al carui nume imi scapa, nici presedintele de onoare, care a intrat in istorie cu pseudonimul Felix.

Exista impresia ca Gigi ar fi fost si acuma un liberal de vaza, cot la cot cu Tariceanu si Chiliman, daca nu punea piciorul in prag sibianul Iohannis. De Ghise, nici nu e cazul sa vorbim, intrucat clovneria etalata de dansul pe tricou este inspirata 100% din clovneria etalata de Crin Antonescu la microfon, pe aceeasi tema.

Cu alte cuvinte, ciurucurilor noastre li se cam potriveste antologica sintagma: tel maitre, tel valet. Se potriveste, desi cand zici valet te exprimi cam delicat si foarte frantuzit. Ca sa te exprimi direct si neaos romaneste, e destul sa spui slugoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristiana Anghel scandal locuinta, #Remus Cernea scandal homosexuali, #Ioan Gise panou Basescu , #PSD