Cine se destrama mai repede, USL sau PDL? (Opinii)

Marti, 19 Iulie 2011, ora 08:53
5087 citiri
Cine se destrama mai repede, USL sau PDL? (Opinii)
Foto: Adevarul

Faptul ca liderii democrat-liberali pun capul in perna spunandu-si ca USL nu va obtine 50 la suta la alegerile locale, prin urmare se va dizolva, si se trezesc dimineata, dupa cateva tresariri fericite in timpul noptii, cu acelasi sentiment, n-are nimic neobisnuit. E probabil o forma de terapie de grup.

E drept ca vectorii de imagine cu staif, precum Sever Voinescu, si-au antrenat organul vorbitor pana cand au ajuns sa creada sincer in acest scenariu, si mizeaza pe un soi de trezire de bun simt a romanilor, dar nu cred ca marea masa a activistilor PDL este la fel de convinsa de rezultatul fericit al actualelor politici publice.

Pentru ca gandesc ca mine: in ce masura va reusi Puterea sa destepte in constiinta nationala organul gandirii astfel incat sa accepte ca o reforma profunda a societatii incepe cu demantelarea nenorocirii, spre a instala in locul cocoasei putrede ditamai statul functional, cladit pe competenta, concurenta, munca?

Mai ales ca spatiul public nu e linistit ca o covata cu aluat, ci dement ca o kukta. "Uslasii" nu contempla, ci participa. Si nu numai cu slujbe de afurisire, ci si cu acatiste televizate, insistand nu atat pe hibele guvernarii, cat pe cele ale societatii pe care n-a primenit-o nimeni in ultimii 20 de ani. Pe care le pun, fireste, in carca lui Traian Basescu.

Lipsa de performanta a elevilor la bacalaureat, candidatura aspirantilor la dascalie la categoria de loaze cu diploma, jandarmii care se uita la televizor in timp ce un grup de intreprinzatori fura focoase si mecanicul vinde motorina din motor sunt doar cele mai recente motive pentru a-l acuza pe Emil Boc ca doarme cu capul pe birou si viseaza heruvimi.

Dar pomelnicul e mult mai vast, iar efectele sonore de la televizor insotesc cu forta prestatia liderilor Opozitiei, netulburati de convingerea premierului ca e tare de inger. Inchiderea unor scoli in care invata sapte elevi de sapte varste inseamna dezastru in educatie, inchiderea unor spitale care functionau ca spitale de batrani si transformarea lor in spitale de batrani inseamna dezastru in sanatate, inchiderea unor sectii fiscale inseamna dezastru in administratie.

Lor li se adauga situatii fara echivoc. Reducerea salariilor bugetarilor, imputinarea pensiilor prin plata CAS, taierea unor ajutoare sociale, istoria si geografia predate in limba maghiara, dar si lipsa unor masuri de natura sa stimuleze mediul de afaceri, pe motiv ca nu sunt bani, sunt tot atatea puncte inscrise de guvernanti pe rabojul eficientizarii costurilor, dar vazute de Opozitie drept crime impotriva umanitatii.

E posibil, mizand pe investitii facute pe ultima suta de metri, revenirea veniturilor bugetarilor la stadiul din decembrie 2009 si cateva programe cu o vartoasa componenta de pomana, ca PDL sa creasca in covatica, dar intrebarea e cat.

Daca grupul portocaliu reuseste sa smulga din nehotarati astfel incat USL sa cada sub 50 de procente, scenariul lui Sever Voinescu e posibil. Daca nu, si pedelistii nu vor putea sa se ridice peste 15 la suta, perioada care se va scurge pana la alegerile generale va fi prea scurta pentru un scor multumitor. Iar cei care vor cadea vertiginos, nu pana la destramare, dar pana la 7 procente, de unde a luat Traian Basescu PD pentru a-l catara in stele, vor fi democrat-liberalii. Depinde de memoria romanilor.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#USL destramare PDL, #USL destrama Voinescu, #Ponta Antonescu Boc , #PDL