Ce masuri va lua USL daca Puterea comaseaza alegerile in 2012?

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 20:43
3016 citiri
Ce masuri va lua USL daca Puterea comaseaza alegerile in 2012?
Foto: Arhiva

USL respinge ideea Coalitiei de a comasa alegerile parlamentare cu cele locale, in 2012. Dupa ce copresedintele USL Victor Ponta l-a ironizat luni pe premierul Emil Boc, spunand ca a inventat "alegerile posticipate" si a cerut alegeri anticipate, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat pentru Ziare.com ca aceasta comasare a alegerilor ar fi o actiune neconstitutionala.

"Noi am stabilit foarte clar ca suntem impotriva comasarii alegerilor si ramane sa vedem comunicarea oficiala, ca deocamdata avem doar pe surse. Noi suntem impotriva acestui demers, de nerespectare a Constitutiei, deoarece se stie ca nu se fac modificari cu un an inainte de data alegerilor", ne-a declarat Radu Moldovan.

Intrebat daca in sedinta USL s-a discutat despre eventualele masuri care se vor lua daca cei de la Putere vor aproba comasarea alegerilor, purtatorul de cuvant al PSD a declarat ca nu s-a discutat momentan nimic, dar nu exclude sa se ia in calcul variantele vehiculate de Liviu Dragnea, adica boicotarea alegerilor sau demisiile parlamentarilor USL.

"In momentul de fata, nu am discutat asa ceva, dar eu nu exclud o asemenea varianta. Oricum, este o stare de sinistru, pentru ca avem un Guvern sinistru", ne-a mai spus Moldovan.

Si deputatul PNL Ludovic Orban a declarat pentru Ziare.com ca nu s-a discutat inca nimic, pentru ca mai este mult pana cand se va lua aceasta decizie.

"Nu s-a discutat nimic despre asta, cel putin nu in cadrul grupurilor parlamentare. Mai este multa pana se va decide ceva", ne-a declarat deputatul PNL.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, crede ca, daca PDL decide comasarea alegerilor si adoptarea legii votului prin corespondenta, Opozitia ar trebui sa recurga la masuri "extreme", precum demisii din functii si boicotarea alegerilor.

"Noi nu vom sta indiferenti. Pentru ca nu putem sta indiferenti daca ei vor sa comaseze alegerile fara niciun fel de motivatie - si a spus-o Traian Basescu, azi, ca n-au niciun fel de motivatie si n-au argumentatie - si nu putem sa stam indiferenti daca se adopta votul prin corespondenta.

Incepem sa ne gandim serios daca nu discutam de demisii din toate functiile si inclusiv de boicotarea alegerilor pentru ca, pana la urma, Europa asta se gandeste, nu se mai gandeste la noi... Lumea in general, lumea civilizata si democratica trebuie sa inteleaga totusi ca aici in Romania incepem sa discutam in gluma de democratie si despre reguli democratice", a declarat Dragnea, duminica, la Antena 3.

Intrebat daca se refera explicit la demisii din Parlament, liderul PSD a confirmat.

"Eu personal am spus-o si la Comitetul Executiv, o spun in continuare si o spun pentru prima oara cu gura plina. Adica nu putem sa stam la nesfarsit sa ne plangem ca Puterea mai exercita un abuz si noi dam din umeri ca n-avem ce sa facem. Avem ce sa facem! Deci pana la urma incepem sa ne gandim la ultima categorie de actiuni: actiuni extreme", a completat el.

Si Crin Antonescu a declarat luni ca, in cazul in care vor fi comasate alegerile, va declansa un razboi.

"Pot declara razboi, pot provoca o catastrofa naturala, nu stiu, dau drumul la un baraj", a fost raspunsul lui Antonescu, la o intrebare a jurnalistilor cu privire la masurile pe care le va lua USL cu privire la comasarea alegerilor.

Coalitia a decis: Alegerile din 2012 vor fi comasate - surse

Coalitia de guvernare a decis in sedinta de luni comasarea alegerilor locale din 2012 cu cele parlamentare, acestea urmand sa aiba loc in toamna, cel mai probabil in luna noiembrie.

O data exacta nu a fost stabilita, dar asupra propunerii de comasare a alegerilor a existat "consens total", au precizat surse din coalitia majoritara.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#comasare alegeri masuri USL, #decizie neconstitutionala comasare alegeri , #Emil Boc