Catalin Ivan: Dragnea are mare dreptate cand se revolta privind proiectul PNL. Suntem alaturi de el

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 21:23
1851 citiri
Catalin Ivan: Dragnea are mare dreptate cand se revolta privind proiectul PNL. Suntem alaturi de el
Foto: blog.catalinivan.ro

Purtatorul de cuvant al PSD Catalin Ivan spune ca Liviu Dragnea are mare dreptate sa se revolte in cazul proiectului PNL privind localele si ca PSD este alaturi de el, afirmand ca atat timp cat social-democratii isi tin promisiunile si sunt parteneri loiali, se asteapta ca si liberalii sa fie la fel.

Catalin Ivan a spus, sambata, intr-o conferinta de presa la Horodnic de Sus, in judetul Suceava, ca PSD este alaturi de Liviu Dragnea, nu numai pentru ca este presedinte executiv al partidului, ci pentru ca are dreptate sa se revolte, in conditiile in care parlamentarii PNL au depus un proiect de lege privind alegerile locale.

"Noi suntem alaturi de Liviu Dragnea nu numai pentru ca este presedintele executiv al partidului, ci pentru ca are foarte mare dreptate cand se revolta pentru ca exista comisii de lucru in USL din care fac parte si colegi liberali, si social-democrati, unde vin specialisti si se lucreaza pe anumite ateliere.

Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna

Sa muncesti atatea luni de zile si sa te trezesti ca in Parlament apare un proiect alternativa al colegilor care sunt si in comisia din care faci parte este frustrant. Bineinteles ca asa nu poate sa functioneze", a spus Ivan.

El a aratat ca in acest caz sunt doua ipoteze de lucru: una care presupune ca liberalii care au depus proiectul au avut avizul conducerii PNL, fiind un proiect asumat de PNL, ceea ce inseamna ca exista o problema in USL si trebuie discutata in USL.

Antonescu: Dragnea e un om la care tin, ma ingrijoreaza iritabilitatea lui

A doua ipoteza este ca initiatorii nu au avut avizul conducerii PNL si atunci exista doar o problema in interiorul PNL si trebuie sa fie rezolvata in interiorul partidului. "Dar domnul Crin Antonescu nu poate sa iasa public si sa spuna ca nu comenteaza", a precizat Ivan.

El a aratat ca, atat timp cat PSD isi tine toate promisiunile si se comporta ca un partener loial si serios, se asteapta ca si PNL sa faca la fel.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori si deputati - propun, intr-o initiativa de modificare a legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, revenirea la sistemul de vot in doua tururi pentru primari si la alegerea sefului Consiliului Judetean in mod indirect, de catre consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

"Poate sa fie o initiativa, noi nu o sustinem in niciun fel. O sa discutam in Parlament, din moment ce nu s-a discutat in USL cand s-a depus, discutam in Parlament si transam in Parlament. Nu putem continua asa, aceasta tara nu poate fi guvernata in acest mod.

Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. Aceste lucruri trebuie transate foarte rapid. Suntem in stare sa mergem mai departe cu acest USL si sa urmarim obiectivele stabilite politic in programul USL pe care le-am prezentat in 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu buna credinta, bine, daca nu putem, trebuie sa hotaram, sa nu pacalim populatia", a afirmat Dragnea.

Antonescu ii raspunde lui Dragnea: Sunt lucruri de clarificat in USL

El a spus ca lucrurile trebuie lamurite "intr-o discutie foarte calma", care sa aiba loc cat mai curand. Liviu Dragnea a aratat ca este vorba despre onoare si nu mai vrea sa participe la o mare minciuna. Ulterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Satu Mare, ca subscrie la ideea liderului PSD Liviu Dragnea ca sunt destule lucruri de clarificat in interiorul USL pentru a putea merge mai departe.

El a mentionat ca subiectul legat de legile electorale nu este cuprins in programul de guvernare, dar a existat o intelegere la nivelul USL pentru o discutie "despre pachetul de legi electorale".

Ponta, despre atacul lui Dragnea la PNL: Scandal pe Dambovita avem in fiecare zi

Presedintele PNL a afirmat ca, de regula, initiativele majore trebuie discutate in conducerea partidului, motiv pentru care subiectul initiativei propuse de parlamentarii PNL a fost ridicat in sedinta BPN de saptamana trecuta.

Antonescu a mai spus ca sunt trei acte politice majore care au facut si fac efecte "neplacute" si in cazul carora nu a existat consultare la nivelul USL, precizand ca nu vrea sa le nominalizeze public, ci ii va transmite vicepremierului Liviu Dragnea personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Catalin Ivan Dragnea proiect PNL, #Ivan PSD Dragnea PNL, #Ivan proiect PNL alegeri , #PNL