Cat castiga un parlamentar chiulangiu

Sambata, 10 Martie 2012, ora 10:47
3154 citiri
Cat castiga un parlamentar chiulangiu

Desi au lipsit toata luna februarie, grevistii USL si-au incasat salariile integral fara nicio jena, iar birocratia le-a permis asta.

Astfel, un parlamentar care a chiulit in luna februarie a incasat de zece ori mai mult decat un roman care a muncit si e platit cu salariul mediu pe economie, scrie Evenimentul Zilei.

Cum este posibil? Conform Directiei pentru Relatii Publice a Camerei Deputatilor, in baza legii 544/ 2001, pentru absentele din luna februarie taierile de salarii vor fi operate abia in luna aprilie, deoarece pentru luna februarie prezenta la lucrari este trimisa in luna martie de secretarul Birorului Permanent catre liderii de grup, pentru a motiva sau nu absentele, apoi listele de prezenta se intorc la secretar.

Asa ca parlamentarii grevisti si-au luat banii linistiti si s-au mai si laudat cu donatiile pe care le-au facut prin colegii, fiecare pe unde a avut interesul.

Conform unor calcule facute de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, un parlamentar incaseaza pentru ora de munca de zece ori mai mult decat un roman platit cu salariul mediu pe economie.

Mai exact, un parlamentar munceste aproximativ 20 de ore pe saptamana, fata de cele 40 de ore de lucru saptamanale prevazute de Codul Muncii, si incaseaza in medie cam 90 de RON (aproape un milion de lei vechi) pe ora de munca.

Prin comparatie, un roman cu salariul mediu primeste, la finalul unei luni in care lucreaza 160 de ore, aproximativ 1.500 de lei, ceea ce inseamna aproximativ 9 lei RON pe ora lucrata.

Adica de zece ori mai putin. Pe langa acesti bani, parlamentarilor le sunt suportate de la buget cheltuielile cu cazarea, costurile cu benzina pentru deplasarea in colegiu si telefonul (in limita a 400 de minute).

Separat, primesc bani si pentru cheltuielile cu biroul de circumscriptie - chirie, salariul personalului, plata utilitatilor, dotarile cabinetului parlamentar.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#bani primiti parlamentari chiulangii, #grevisti USL indemnizatii, #bani parlamentari grevisti , #PSD