Candidaturile USL se negociaza toata vara, anunta Antonescu

Luni, 08 August 2011, ora 16:42
1100 citiri
Candidaturile USL se negociaza toata vara, anunta Antonescu
Foto:B1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni intr-o conferinta de presa, ca negocierile pentru candidaturile USL la alegerile locale se vor purta si pe timpul verii, iar ele vor fi terminate in jurul datei de 1 septembrie.

"Ne-am intalnit pentru a contura mandatul de negociere pentru pozitiile comune pe care trbeuie sa le convenim si anuntam, asa cum am anuntat, in jurul datei de 1 septembrie. Am discutat lucruri care tin de situatia politica la zi, am constatat ca toate organizatiile PNL sunt angrenate, inclusiv pe timpul verii in construim formulelor de candidaturi, impreuna cu partenerii de alianta.

Nimeni nu are nici cea mai mica indoiala ca aceasta optiune va fi un castigatoare. Am pregatit impreuna cu presedintii organizatiilor toate negocierile din perioada viitoare pentru a acomoda mai bine lucrurile (...) pentru a optimiza formulele, pentru a intra in pregatirea alegerilor locale.

La acest bilant am facut si un inventar al starii de lucruri al aliantei la fiecare judet - lucrurile sunt in parametri normali. In jurul datei de 1 septembrie aceste negocieri vor fi finalizate si rezultatul lor facut public", a declarat presedintele PNL.

Candidaturile la alegerile locale ale USL ar trebui stabilite prin sondaje de opinie, potrivit protocolului formatiunii, insa au aparut divergente intre reprezentantii PSD, PNL si PC.

Antonescu a atacat si Guvernul Boc, despre care spune ca nu se preocupa serios de crizele cu care se confrunta Romania.

"Am constatat ca Guvernul Boc nu are solutii si preocupari reale in afara de preocuparile electorale, de diversiunile impotriva Opozitiei, nu are preocupari serioase in fata crizelor cu care Romania se confrunta, in fata noii faze a crizei financiare, si, cum s-a vazut in episodul demisiei ministrului Sanatatii, Cseke Attila, prevaleaza interesele electorale, combinatiile nesfasite prin care PDL sa pastreze ramanerea la guvernare si dominarea vietii politice din Romania.

E clar ca sansele de a-i pacali pe romani sunt din ce in ce mai mici, ca aceasta guvernare nu are niciun fel de resursa pentru a imbunatati viata romanilor. La inceputul acestei toamne PNL va face tot ce-i sta in putinta pentru a grabi indepartarea de la putere a actualului guvern. Nu exista niciun fel de dubiu in legatura cu vointa noastra (...)Pana in ultima zi inainte de alegeri vom face ce sta in putinta noastra sa scutim romanii de cea mai nefericita guvernare din istoria Romaniei - guvernarea Basescu-Boc", a mai spus Antonescu.

Liberalul a mai spus si ca USL a facut un apel la UDMR pentru discutii politice, insa formatiunea maghiara nu a trimis niciun raspuns oficial pana acum.

"UDMR a primit apelul nostru de discutii in legatura cu situatia politica a tarii, cu legea electorala, cu problema reorganizarii administrativ teritoriale - nu am primit un raspuns oficial", a spus Antonescu.

El a trimis si un mesaj pentru UDMR, spunand ca, odata cu apropierea alegerilor, UDMR intra intr-o numaratoare inversa.

"Chestiunea pe care noi am solicitat-o UDMR e mai larga decat demisia ministrului Cseke Attila, nu tine de un minister sau altul. Problema noastra e daca si cand UDMR intelege ca e parte a unei coalitii care face rau tarii. Nu numirea unui ministru al Sanatatii e decisiva. Pe masura ce timpul trece, e o numaratoare inversa si pentru UDMR", a mai declarat Antonescu.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Antonescu negocieri candidati USL, #Antonescu candidaturi locale , #Crin Antonescu