Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Bastonul de maresal din ranita goala a lui Crin Antonescu (Opinii)

Marti, 21 Mai 2013, ora 23:11
4327 citiri
Bastonul de maresal din ranita goala a lui Crin Antonescu (Opinii)

Aparentele nu dau de inteles daca fitilul aprins de Sorin Rosca Stanescu duce spre bomba cu explozie intarziata din buzunarul lui Crin Antonescu sau la terenul minat, de pe care premierul mimeaza coabitarea, amenintand cand cu ramura de maslin, cand cu sula-n coaste, dupa caz.

N-ar fi exclus ca fitilul sa duca la amandoi sau la niciunul. SRS este destul de uns cu toate alifiile, ca sa-si permita o mica experienta, atata cat sa vada cum raspund la provocari cei doi lideri, a caror alianta nu mai pare sa aiba nici obiect si nici efect.

Hartuirea adversarului

Pentru Victor Ponta, protocolul de coabitare cu Traian Basescu a fost o lectie, pe care n-o inveti nici in patru ani de facultate. Stie acum sa coabiteze cu oricine, pana trece puntea, si prefera o pace paguboasa, decat trei razboaie castigatoare.

S-a saturat de liberali ca de mere acre, dar nici nu l-ar dobori pe liderul lor cu sabia scoasa din teaca, in loc sa astepte europarlamentarele de la anul, cand liberalii vor vedea cu ochii lor pe cine au ales sa-i conduca si unde au ajuns cu el in frunte.

Pana atunci, hartuirea adversarului ramane metoda cea mai sigura, pentru a-l face sa-i cedeze nervii. Iar nervii se pare ca nu cedeaza la nimic mai usor decat la renegocierea protocolului USL, unde Ponta a si anuntat ca totul se poate discuta, in afara de candidatura lui Crin la prezidentiale, care ramane batuta in cuie.

Bine jucat. Este un mic aconto, care-l anunta pe presedintele liberal ca il asteapta conditii cam greu de digerat, daca tinem seama ca urmeaza sa puna pe jar interesele ministrilor liberali si ale celorlalte persoane adunate la ciolan, pentru a-si salva propriul interes.

Updatarea si upgradarea protocolului

Elegant ca de obicei, premierul l-a asigurat pe prietenul liberal ca nu-i cazul sa-si faca griji, intrucat chiar si in cazul cand s-ar sparge USL, el tot pe Antonescu il va sustine ca presedinte. Pare o gluma: cum sa sustii un presedinte spart?

Dar Ponta nu glumeste. A si atras atentia ca protocolul trebuie updatat si upgradat. Cine stie sa citeasca printre randuri isi da seama ca, pana la urma, ar putea ajunge si up-Crinat, dar asta ar fi ideal sa si-o faca liberalii singuri, in suc propriu.

Plusand, presedintele PSD a mai anuntat in acest weekend ca echipa sa de negociatori este deja pregatita, iar Liviu Dragnea are locul rezervat, ca la teatru. Corect: Dragnea pare omul cel mai potrivit sa joace acel rol, pe care il avea in Evul Mediu berbecele, la asedierea cetatii: izbea cu toata forta.

Liberalii n-au asa ceva. La izbit, s-ar potrivi SRS, dar nu poti pune baza pe un berbece care, in loc sa izbeasca in cetatea dusmana, s-ar putea indrepta brusc spre propria baricada, ca s-o faca praf, numai din placerea de a vorbi la televizor.

Welcome, Gica Contra

Ca urmare, liberalii au ramas cam debusolati. Dupa felul cum pare sa se fereasca de presa, presedintele Crin lasa impresia ca prefera sa rumege in intimitate vestile proaste si evenimentele groaznice din ultima vreme.

Fireste, vestea cea mai mizerabila este asta, cu renegocierea protocolului, despre care liberalii Mircea Diaconu si Mihai Voicu s-au si exprimat cu un categoric nu, iar liberalul SRS cu un categoric da.

Abia acuma isi da seama Crin Antonescu cat de paguboasa a fost primirea lui Gica Contra in partid, pentru ca nemultumitilor mofluji si dizidentilor declarati sa li se adauge si un rasculat pe cont propriu, intrat in PNL inainte de alegeri si gata sa torpileze USL, dupa. Joaca tare.

Mona Musca e razbunata

Cine are memorie poate n-a uitat cum ii facusera liberalii vant doamnei Mona Musca pentru o colaborare controversata cu Securitatea, dar n-au ezitat sa se faca frati cu agentul dovedit Felix, iar acuma tocmai s-au mai procopsit si cu agentul H15, zis Deleanu si actual SRS. N-ar trebui sa-i ceara scuze doamnei Musca, macar de forma?

Mai nou, incatusarea lui Gigi Becali toarna gaz peste focul imaginii PNL. Cine altul decat Crin l-a primit pe barba lui in partid, cine l-a facut deputat si cine l-a impins cu incaltatorul, ca sa incapa in comisia juridica, punandu-si numele zalog, sub pretextul prezumtiei de nevinovatie?

Sunt atatea vesti rele, incat ramane impresia ca domnul Antonescu n-are alt atu decat cuvantul dat de Victor Ponta, cum ca i-a pus in ranita faimosul baston de maresal, care la anul va deveni oficial al lui.

Ori nu stie Ponta, ori nu observa Crin, dar in PSD, sunt multi soldati si nu putini umbla cu ranita la ei. Este frumos sa contezi pe prieteni, dar nici Napoleon nu dadea garantii ca, odata ajuns bastonul in ranita cuiva, tot el il va scoate de acolo intr-o buna zi.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Crin Antonescu renegociere protocol USL, #Ponta protocol USL , #Crin Antonescu