Atentie, Victor Ponta! USL e prea stramta pentru Crin (Opinii)

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 18:11
3470 citiri
Atentie, Victor Ponta! USL e prea stramta pentru Crin (Opinii)

Victor Ponta, pe care l-am pocit de cate ori am avut ocazia, invidios pe un om care are sansa sa urce intr-o masina de curse deoarece cunoaste bine traseul, se afla impreuna cu PSD la o mare cotitura. Desigur ca el nu stie inca asta, dar sa-i dau o mana de ajutor: USL, alianta creata ca sa-l ingenuncheze pe Traian Basescu, si, daca se poate, sa-l lase fara mandat si sa-l priponeasca, este tot mai plapanda.

Tot mai mica pentru Crin Antonescu. Presedintele PNL se simte tot mai gras intre peretii pe care alianta incearca sa-i institutionalizeze, si vede dusmani chiar si atunci cand nu e cazul. Ultima ocazie de a-i porunci orgoliului s-a consumat odata cu interviul acordat de Teodor Melescanu pentru EvZ.

Senatorul, a carui apropiere de Dinu Patriciu nu reprezinta o noutate, a fost foarte bland in afirmatii, chiar prudent, dar a comis o greseala de neiertat in ochii lui Crin Antonescu: a spus ca o coabitare cu Traian Basescu nu este imposibila. S-a referit la Guvernul Tariceanu, cand cei doi actori principali au colaborat in materie de politica externa.

Dincolo de asta, Melescanu a fost intelept si s-a dovedit a fi mai interesat de viitorul PNL decat de ambitiile unor colegi, aratand electoratului altceva decat intoleranta cu care l-a obisnuit domnul Antonescu. Si ce sa vezi? PNL i-a comunicat ca daca doreste sa coabiteze cu actualul sef al statului, sa o faca din exteriorul partidului. Vreo mirare? Asa ma gandeam si eu.

Atitudinea sefului liberal dauneaza constructiei politice la care s-a ambalat, dar in afara de faptul ca se repercuteaza negativ asupra sanselor aliantei, incepe sa puna PSD intr-o lumina defavorabila.

Socialistii aveau pana acum propriile probleme de credibilitate, care izvorau, in principal, din faptul ca nu au reusit sa inlature din prim plan personajele asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie. Ei bine, acum s-au mai ales cu una: Crin Antonescu.

Nu ca atitudinea celor doi presedinti ai USL, comportamentul lor public, ar diferi in substanta. Dar cu toata tineretea sa, Ponta reuseste uneori sa-si tina limba in frau si sa lase portite spre orice varianta i-ar aduce un castig - pentru cine doreste sa le vada. Contestat de foarte multi pesedisti, presedintele PSD strange zilnic tot mai multi membri care-l antipatizeaza exact din cauza lui Crin Antonescu.

Si daca se spune ca PNL isi pierde din caracteristica principala, apartenenta la dreapta, din cauza insotirii cu PSD, partenerii trec printr-un fenomen asemanator. Nu in plan doctrinar, ci in materie de seriozitate. Daca ar avea taria sa recunoasca asta macar fata de sine si ai lui, Ponta ar rupe intelegerea cu liberalii, pentru a nu fi pus in situatia de a-si culege de pe jos orgoliul ranit dupa ce USL nu va scoate jumatate plus unu din voturi, si ar reintoarce partidul in matca sa.

Adica la statutul de a fi portavocea celor multi si sarmani - ce conteaza declaratiile de avere ale liderilor pe care sa-i invete ca nu pot primi nimic gratuit, ca a fi pasare presupune o lupta. Sa construiasca o stanga moderna, care respinge inechitatea, care are atitudine impotriva nefericirii celor secatuiti. Acum este momentul, domnule Ponta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Victor Ponta Crin Antonescu, #USL Ponta Crin, #Antonescu declaratii, #ruptura USL alegeri , #Crin Antonescu
Comentarii