Apa de ploaie marca USL (Opinii)

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 13:55
4593 citiri
Apa de ploaie marca USL (Opinii)
Foto: minutul.ro

Cititi "Angajamentul pentru Romania", brosurica lansata de liderii USL la Cluj-Napoca pentru a promite o noua patrie cetatenilor satui de ipocrizie. Incercati sa va amintiti unde l-ati mai auzit. Exact, in campania electorala din 2004, cand Traian Basescu se lua la tranta cu coruptia, lenea, impostura si clientelismul.

Programul menit a readuce romanilor inima acasa contine o suma de principii utilizate mereu de cei ce anunta ca vin la putere, dar fara detalii. Detaliile apar dupa inscaunare, cand se descopera un vast program de pomeni, niste deficite criminale, zeci de initiative legislative care angajeaza bugetul national in combinatii datorita carora fosta putere trebuia sa castige alegerile si in China, nu numai in leaganul dacilor.

Fac o mica trecere in revista a povestilor pe care romanii le aud din patru in patru ani, ca sa descopar ce ma va determina sa stampilez USL.

La primul punct, Ponta si Antonescu sustin ca dupa trei ani de masuri "aberante" vor fi necesari alti trei pentru ca romanii sa aiba o viata mai buna. Dar sa fim linistiti, deoarece programul de relansare economica va incepe din prima zi a guvernarii. Aici astept o clarificare, si daca vine, ma reped la urne sa-mi tin loc, sa fiu primul votant al USL: cum ar fi reusit Ponta si Antonescu sa reduca deficitul si sa achite pensiile si salariile fara banii FMI, avand in vedere ca Fondul a conditionat imprumutul de masuri de austeritate? Cum arata simularea bazata pe stimularea sectorului privat prin reducerea contributiilor sociale?

Doi: USL nu promite mai mult decat poate face. Foarte bine, dar atunci care este rostul primului punct? Dupa trei ani de austeritate poate reusesc pedelistii sa intoarca tendinta economica. Unde-i noutatea?

Trei: o guvernare cinstita, competenta, transparenta, oameni noi, practici noi, gata cu clientelismul, gata cu acordurile cu FMI fara instiintarea poporului. Inteleg ca fostii actori principali din guvernele PNL si PSD nu mai au nicio legatura cu noul proiect politic. Ma incalt si sunt pe punctul sa alerg sa lipsesc afise.

Patru: un pachet doldora de legi sociale, cu prioritate absoluta. Pai de ce nu spuneti asa? Sarkozy si Merkel anunta o noua Uniune Europeana, unde membrii nu vor cheltui decat atat cat pot produce. Ce incompetenti! Sunt deja la papetarie, imi cumpar lipici.

Cinci: agenda USL - problemele reale ale oamenilor. Cum sunt si eu un om, poate domnul Ponta sa-mi cumpere tigari?

Sase: un model economic bazat pe initiativa privata si locuri de munca. Am mai auzit. Ion Iliescu si Adrian Nastase promiteau un milion de joburi noi. In perioada 2000-2004 s-a inregistrat cel mai mare exod al fortei de munca.

Sapte: relansare economica, initiativa privata, locuri de munca. Mai, voi sunteti balbaiti!

Opt: sa nu se mai vanda avutia nationala pe bani putini si comisioane mari. Acesta-i deja autodenunt, m-am intors acasa.

Noua: gata cu politizarea administratiei! Facem agricultura, energie, educatie si sanatate. Hopaa! Sunt deja la sectia de votare.

Zece: Romania - un partener credibil al Uniunii Europene. Daca-i asa, salut pachetul de legi sociale. Si ma opresc sa ma odihnesc, pe un butuc. Mi-am uitat stampila...

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#USL Ponta Antonescu, #Angajament pentru Romania USL , #Traian Basescu