Antonescu: USL e de un an tinta calomniilor si diversiunilor

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 14:32
1923 citiri
Antonescu: USL e de un an tinta calomniilor si diversiunilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la o conferinta de presa de dupa ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi, ca se face exact un an de cand au anuntat crearea USL, constructie care a fost tinta unor atacuri neintrerupte.

"Suntem intr-o zi mare, intr-un loc special. Cum evoca si presedintele Ponta, acum un an eram aici, vorbeam de iminenta constituire a unei mari aliante politice. Se va implini un an de cand aceasta constructie politica s-a asezat si a fost un an foarte greu pentru noi. Nu am apucat sa fim blagosloviti de toata artileria propagandei prezidentiale pentru ca am facut-o foarte repede (...)faptul ca USL a fost un an de zile tinta calomniilor, diversiunilor, inscenarilor imi arata ca am facut ceea ce trebuie acum un an", a spus Antonescu.

"Mesajul meu de Ziua Unirii e un indemn la unitate, dar si ca aceasta tara are nevoie de unirea tuturor pentru un proiect national. Nu vrem sa-i unim pe cei care batjocoresc cu cei batjocoriti, pe cei care fura cu cei care sunt furati", a adaugat liderul PNL.

El s-a referit si la sedinta Parlamentului din 23 ianuarie, atacand declaratiile unor lideri PDL.

"Ma uitam la domnul Oltean cum spunea ca toata tevatura din strada e pentru ca a scazut USL, ma uitam cum doamna Udrea cu nerusinare spunea ca Opozitia incita la violenta, ma uitam cum domnul Boc si-a regasit incantarea de sine si de reforma sa - oamenii acestia s-au desprins de realitate", a completat Antonescu.

"Bine ca presedintele si premierul nu au venit"

Celalalt lider al USL, Victor Ponta, a spus ca se bucura pentru faptul ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc nu au venit la ceremoniile organizate la Iasi.

"Spre deosebire de anul trecut, a fost o zi insorita si la propriu si la figurat - a fost bine ca nici presedintele, nici premierul, nici presedintele CJ nu au venit sa-i sfideze pe oameni", a afirmat Ponta.

El a vorbit si despre ce va face USL la inceperea sesiunii normale a Parlamentului, pe 1 februarie, spunand ca nu pot sa vina si sa pretinda ca nu s-a intamplat nimic.

"Nu se pune problema ca de la 1 februarie sa ne ducem in Parlament, sa ne incasam salariile, sa stam alaturi de Roberta Anastase si sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic. In acelasi timp, obligatia noastra, a celor din USL, e sa le spunem oamenilor ce facem dupa ce acest guvern nu va mai fi in functie", a adaugat presedintele social-democrat.

Dupa el a luat cuvantul alt lider al USL, presedintele PC, Daniel Constantin, care si-a cerut scuze pentru faptul ca primarul Aradului, Gheorghe Falca, l-ar fi comparat, anul trecut, pe Alexandru Ioan Cuza cu Traian Basescu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#USL tinta calomniilor, #USL ceremonii Iasi, #Antonescu USL calomnii diversiuni , #Crin Antonescu