Antonescu spune ca USL respinge transant proiectul lui Cezar Preda referitor la SRI

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 23:00 1488 citiri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, crede ca la Senat toti parlamentarii USL vor avea o pozitie transanta privind proiectul de lege al lui Cezar Preda pe tema securitatii nationale.

El a precizat ca in Comitetul National Executiv al PNL s-a reafirmat hotararea de a respingere a initiativei legislative.

"Din punct de vedere politic trebuie spus astazi un lucru foarte important, ca s-a reafirmat hotararea PNL si a parlamentarilor sai de a se opune categoric proiectului de lege initiat de Cezar Preda si care confera ofiterilor SRI puteri speciale de investigatie, de ancheta. Noi am avut o pozitie foarte clara si la dezbaterile din Camera, vom avea aceeasi pozitie si la dezbaterile din Senat si de asemenea sunt convins ca acolo, impreuna cu aliatii nostri din PSD, deci la nivelul intregului USL, si conservatorii care au senatori, vom avea pozitie foarte transanta cu acest proiect", a declarat seful liberalilor dupa sedinta Comitetului National Executiv al PNL.

Joia trecuta, pe 3 noiembrie, proiectul lui Cezar Preda de modificare a unor acte normative privitoare la securitatea nationala nu a putut fi dezbatut in plenul Camerei din lipsa de cvorum, constatandu-se atunci ca initiativa a fost adoptata tacit de acest for. Ulterior, liberalii, prin Ludovic Orban, s-au aratat nemultumiti de faptul ca PSD nu s-a mobilizat pentru a dezbate acest proiect, pentru a evita adoptarea tacita.

Proiectul a fost blocat saptamani intregi la Camera Deputatilor dupa ce democrat-liberalul Cezar Preda a propus, printre altele, ca ofiteri anume desemnati ai SRI sa poata fi "numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News