Antonescu ar vrea candidati separati pentru Bucuresti - Ponta: Ar fi mai bine sa fim USL

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:51
2644 citiri
Antonescu ar vrea candidati separati pentru Bucuresti - Ponta: Ar fi mai bine sa fim USL
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca este posibil ca partidul sau sa aiba proprii candidati la primariile de sector din Capitala, daca PSD nu va fi de acord ca un liberal sa candideze la Primaria Sectorului 6.

Liderul PNL si-ar dori ca un reprezentant al partidului sau sa obtina candidatura pentru Primaria Sectorului 6, dar a negat ca ar fi posibila o rupere a Uniunii Social Liberale in Bucuresti, informeaza Romania Tv.

Crin Antonescu a precizat ca au fost discutii si in cadrul Biroului Politic Central, de miercuri, pentru continuarea negocierilor cu PSD referitoare la candidatul USL pentru sectorul 6.

Totodata, presedintele PNL crede ca, daca vor esua discutiile cu PSD, liberalii vor putea avea candidati proprii la sectoare. Acest lucru nu se poate intampla, insa, si la Primaria Generala si la Consiliul General, deoarece ar contraveni protocolului USL.

Ponta vrea USL

Intrebat de aceasta situatie, presedintele PSD Victor Ponta a sugerat ca ar fi mai bine sa se mearga pe candidati comuni, ai USL, insa a spus ca daca aceasta va fi alegerea PNL o va respecta, avand in vedere ca nu se poate face nimic cu forta.

"Este opinia lui Crin, dar eu cred ca este mai bine sa fim USL. Nu se poate nimic cu forta, daca PNL considera candidaturi separate, este opinia lor. Daca PNL are o alta analiza, o respectam. Din punctul meu de vedere, nu ar fi nicio problema", a spus Ponta.

Acesta a mai afirmat ca PSD nu va pune candidati proprii impotriva celor ai USL de la sectoarele 1 si 4 - Andrei Chiliman, respectiv Cristian Popescu Piedone.

"Pot sa va spun ca noi, PSD, ne tinem cuvantul, nu punem candidati contra domnului Chiliman sau domnului Piedone, suntem oameni seriosi, ne batem cu PDL", a completat liderul social democrat.

Presedintele PSD considera ca USL are sanse mult mai mari daca are candidati comuni si ca este sustinuta orice candidatura care are sanse de castig, din partea oricarui partid ar veni.

"Poti sa ai candidati comuni si liste comune sau separat, dincolo de sectoarele 1, 4 si 5, unde avem primari in functie si ii vom sustine. La sectoarele 2, 3 si 6 avem sanse mai mari sa castigam impreuna decat separat, dar nu ne obliga nimeni sa fie asa. Daca punem mai multi candidati, crestem sansele adversarilor", a explicat Victor Ponta.

In plus, presedintele PSD a explicat ca nu-si doreste candidaturi separate la sectorul 6, ci sa fie sustinut conservatorul Stefan Florescu, despre care considera ca are cele mai mare sanse, din partea USL.

"Din toate sondajele noastre, domnul Florescu, de la PC. Intamplator, va spune un pesedist chestia asta", a declarat Victor Ponta.

Acesta a reamintit ca protocolul USL prevede candidatura comuna doar pentru Primaria Capitalei si pentru Consiliul General, pentru presedintii de consilii judetene si pentru primariile municipiilor resedinta de judet.

"In afara de acestea, in cat mai multe locuri din cele 3.300 de localitati (sa fie candidaturi comune - n. red.), cu atat mai bine, dar nu se poate sa fie in toate", a completat liderul PSD.

Presedintele social democrat a raspuns ironic atunci cand a fost intrebat daca exista vreun pericol ca Uniunea Social Liberala sa se rupa, referitor la zvonurile unor posibile tensiuni in randul celor trei partide.

"Da, doamna, este cumplit, este groaznic. Mai mult decat ca va dezmint, va confirm, e dezastru, se termina tot. Nu stiu care este intrebarea, dar exista riscul", a replicat Victor Ponta, completand ulterior ca "Binele va invinge".

De unde a inceput totul

Anterior, potrivit unor surse, PNL ar fi dorit sa primeasca separat candidatura Primariei Sectorului 6 si sa renunte la Primaria Sectorului 2, care ar fi urmat sa revina PSD.

Astfel, liberalii l-ar vrea pe Rares Manescu pentru sectorul 6, insa si al treilea partid al Uniunii, Partidul Conservator, doreste ca reprezentantul lor, Stefan Florescu, sa fie desemnat din partea USL pentru acest sector.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#USL candidaturi primarii sectoare, #PNL PSD candidaturi separate, #candidaturi USL sectoare Bucuresti, #PNL candidatura sector 6, #PSD candidatura sector 2 , #Crin Antonescu