Andrei Cornea in Revista 22: Cum stam?

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 23:11 1278 citiri

USL pare nu numai incapabila sa inteleaga statul de drept, continuand sa considere ca sfarsitul "regimului Basescu" reprezinta principala ei miza politica, dar ea e si de o teribila ineficienta administrativa si guvernamentala.

Miza urmatoarelor alegeri este - asa cum se stie - nu cine (USL sau ARD) va lua mai multe voturi, ci daca USL va depasi pragul critic de 50%, nu de voturi, ci de mandate in parlament.

Asa cum la referendum nu conta daca partizanii demiterii presedintelui erau mai numerosi decat cei impotriva, ci conta numai daca se depasea pragul de participare de 50% din celebrele liste electorale, tot asa va fi si acum, scrie Revista 22.

Intr-adevar, daca USL nu obtine fie si cu un loc peste 50%, poate spune adio victoriei: Traian Basescu va fi liber, in acest caz, sa nominalizeze un prim-ministru de la ARD, iar - dupa obiceiul romanesc consacrat - destui se vor grabi sa sara in barca castigatorului. Din USL se vor desprinde fasii care se vor descoperi brusc de dreapta. "Solutiile imorale" vor fi descrise drept necesitati "de stabilitate" si se va forma din nou o coalitie care va guverna taras-grapis, nu fara a se voi "ameliorata" cu vreun altoi mai populist.

Citeste mai mult despre Cum stam? in Revista 22.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza iancugheorghe
iancugheorghe
rank 5
„Cum stăm ?”Mai bine să ne gândim cum ar trebuii „să ne schimbăm !„