Alexandru Gussi in Revista 22: Dificilul drum de la USL 1 la un posibil USL 2

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 18:37 976 citiri

Semnul trecerii de la USL 1 la USL 2 va fi acceptarea de catre national-liberali a unei remanieri guvernamentale, in care ministrii care au intrat in conflict cu premierul sunt inlocuiti.

Acum cateva luni, opinia dominanta era ca pactul de colaborare institutionala intre seful statului si cel al guvernului este o simpla foaie de hartie. Azi, aceeasi colaborare nu numai ca este privita ca o evidenta, dar a devenit foarte raspandita ideea ca aici rezida cauza unei iminente rupturi a Uniunii care numai cu sase luni in urma a castigat zdrobitor alegerile parlamentare. Iar aceasta trecere de la o extrema la alta nu este decat unul dintre semnele ca lentila prin care cetatenii sunt indemnati sa vada realitatea este grav deformata, scrie Revista 22.

In ultimele zile, concentrarea pe conflictul din USL a dus la ratarea analizarii stirii ca o institutie din subordinea directa a premierului, Corpul sau de control, a sesizat DNA in legatura cu anumite presupuse ilegalitati ale unui consilier prezidential, fostul ministru Daniel Funeriu.

Citeste mai mult despre Dificilul drum de la USL 1 la un posibil USL 2 in Revista 22

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com