Afise USL in Capitala: Vrei ca Elena Udrea sa aleaga primarul de sector in locul tau?

Joi, 05 Mai 2011, ora 13:50
3130 citiri
Afise USL in Capitala: Vrei ca Elena Udrea sa aleaga primarul de sector in locul tau?
Foto: Arhiva

USL a amplasat in Bucuresti afise in care cetatenii sunt intrebati daca vor ca Elena Udrea sa aleaga primarii de sector in locul lor.

Pe afisele pe fond galben sta scris mai intai, in partea de sus, mesajul "Raspunde-le asa cum merita". In josul acestor cuvinte este postata intrebarea: "Vrei ca Elena Udrea sa aleaga primarul de sector in locul tau?", variantele de raspuns fiind "Nu" si "Nesimtire".

In partea de jos a banner-ului scrie "Apara Bucurestiul", iar in coltul din dreapta este reprodusa sigla USL.

Afisele anti-Udrea fac parte din campania de promovare a referendumului din Capitala.

PD-L a montat, la randu-i, inca din aprilie, afise ce contin intrebari despre viitoarea organizare a Bucurestiului. Campania outdoor a PD-L, dar si de pe Internet, pentru referedumul din Bucuresti promoveaza insa alte intrebari decat cele oficiale, care se vor regasi pe buletinele de vot.

Una din intrebarile care sunt continute de bannere afisate in tot orasul, dar care nu se numara printre cele stabilite de CGMB este: "Vrei sa iti alegi consilierul general uninominal, si nu pe o lista de partid?", cu variantele de raspuns: "da" si "nu". O alta intrebare promovata de PD-L, dar care nu va fi pusa si in cadrul consultarii cetatenesti, este: "Esti de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi?", cu variantele de raspuns: "da" si "nu".

O a treia intrebare din cadrul campaniei de comunicare a democrat-liberalilor seamana cu una din intrebarile oficiale de la referendum, dar nu o si reproduce. Este vorba de: "Numarul de functionari publici din Primarii trebuie:", cu variantele de raspuns: "marit", "redus", "mentinut". Intrebarea de la referendum este: "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administratia Bucurestiului?".

Totusi, una dintre intrebarile de pe bannere coincide cu una din intrebarile oficiale. Aceasta este: "Doresti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?".

Calin Murg, consilier din partea PD-L in CGMB, a declarat duminica pentru NewsIn ca unele intrebari de la referendumul la care sunt asteptati bucurestenii in iunie ar putea fi schimbate, deoarece o parte din cele stabilite deja sunt "evazive".

Pe de alta parte, inainte de anuntarea datei referendumului (19 iunie), ACD, adica PNL si PC, au facut o alta campanie anti-Udrea, sub titulatura "Apara Bucurestiul de Elena Udrea". Ministrul democrat-liberal a dat in judecata ACD in urma afiselor din oras, considerand ca i-a fost afectata imaginea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#afise usl referendum, #afise anti udrea usl bucuresti , #stiri Uniunea Social Liberala