Contribuția Bulgariei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 17:23
1573 citiri
Contribuția Bulgariei la dezbaterile privind Viitorul Europei
Steagurile Bulgariei și UE FOTO / unsplash

În pofida restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, Bulgaria a depus eforturi pentru o largă implicare a cetățenilor, în special a tinerilor, în dezbaterea privind viitorul Europei, bazându-se pe experiența dobândită în urma primei președinții bulgare a Consiliului UE și pe consultările cetățenești din 2018. Ministerul Afacerilor Externe s-a coordonat cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Parlamentului European la Sofia, în vederea organizării unor evenimente comune și a utilizării centrelor lor regionale din întreaga țară și a contactelor cu organizațiile societății civile.

La 16 iulie 2021, Biroul Parlamentului European din Sofia a organizat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, un eveniment de lansare în format hibrid. Scopul evenimentului a fost prezentarea Conferinței publicului larg și părților interesate și încurajarea cetățenilor să participe activ la aceasta.

La 12 octombrie 2021, a avut loc un dialog civil privind demografia și democrația. În marile orașe universitare au avut loc mai multe evenimente locale, organizate cu sprijinul centrelor Europe Direct.

Discuția a fost deschisă de ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Svetlan Stoev, și de ministrul croat al Afacerilor Externe și Europene, Gordan Grlić-Radman. Vicepreședinta Comisiei Europene, Dubravka Šuica, a prezentat Atlasul demografiei.

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
Premierul ungar Vikor Orban a afirmat vineri, 19 aprilie, că oficialii care conduc instituţiile UE trebuie înlocuiţi după alegerile europarlamentare, întrucât nu merită încă o şansă,...
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viitorul europei, #cetateni, #dezbateri, #Bulgaria , #Viitorul Europei