Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 21:00 3146 citiri
Fostul președinte Traian Băsescu FOTO Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md

Fostul președinte a subliniat că drumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este unul lung și a amintit că în cazul țării noastre a durat aproximativ 20 de ani.

”Soluția de viitor pentru Republica Moldova, când politicienii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea curaj, este reunificarea țării. Să știți că acest drum european, care a fost deschis Republicii Moldova, este un drum mult prea lung. Nici istoria, nici capacitatea de rezistență a cetățenilor Republicii Moldova nu este de natură să fac să mai aștepte 20 de ani până intră în UE, cam atât i-a trebuit României, care avea resurse mult mai mari decât Republica Moldova și plecând de la premiza asta, cred că oamenii politici responsabili de viitorul ambelor țări trebuie să se gândească la un proiect de unificare, mai ales că suportul pentru un astfel de proiect a crescut foarte mult”, a declarat Băsescu jurnaliștilor moldoveni, prezenți Bruxelles, la expoziția Drumul European al Republicii Moldova, organizată de eurodeputatul român Eugen Tomac.

Fostul președinte a subliniat că cetățenilor Republicii Moldova ”nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată decât în Republica Moldova acum”.

”Perspectivele României sunt mai solide. Gândiți-vă, România are acum la dispoziție 30 de miliarde de euro pentru a trece criza, pe care să îi cheltuiască până în 2025...România are resurse financiare să suporte reunificarea, ca soluție”, a mai adăugat Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News