Dosarul lui Adrian Ionel de la Unifarm, repus pe rol. Tribunalul București dezbate pe 13 mai introducerea în cauză a firmei denunțătorilor

Vineri, 06 Mai 2022, ora 16:22
3173 citiri
Dosarul lui Adrian Ionel de la Unifarm, repus pe rol. Tribunalul București dezbate pe 13 mai introducerea în cauză a firmei denunțătorilor
În acest dosar Adrian Ionel este acuzat de luare de mită FOTO / Ionuț Mureșan

Dosarul Unifarm – cel în care fostul director Adrian Ionel este judecat pe fond în legătură cu achizițiile de echipamente medicale de la începutul pandemiei – a fost repus pe rol, vineri, 6 mai.

Următorul termen va fi pe data de 13 mai, când se va discuta introducerea în cauză a firmei celor doi denunțători – Simona Ciulavu și Petru Pitcovici – societate care a adus echipamentele din Turcia.

Adrian Ionel, fost director al Unifarm, aștepta, pe data de 6 mai, decizia pe fond. El este fiind acuzat că a cerut o mită de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme (adică de la Ciuleavu și Pitcovici), în schimbul atribuirii unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.

Acum, judecătorul va pune în discuția părților ca firma BSG Business Select SRL – preluată de cei doi cu singurul scop de a pune mâna pe contract – să fie introdusă în proces. Mai multe despre audierea Simonei Ciuavu în fața Tribunalului București Ziare.com a relatat pe data de 9 aprilie 2022.

Culisele „afacerii” cu echipamente de protecție în pandemie

Simona Ciulavu și Petru Pitcovici au „mirosit” că este rost de făcut bani în pandemie, așa că instanța va decide dacă au făcut-o legal sau nu. Ei au aflat pe 11 martie 2020 – chiar când OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 este pandemic – că doi turci au un contract cu Unifarm pentru achiziție de echipamente de protecție.

Simona Ciulavu a relatat că Yousefi Alireza și Mehmet Turan au venit din proprie inițiativă la ea și i-au zis că ei au un contract cu Unifarm pentru achiziție de măști de protecție, dar că nu se descurcă să-l onoreze deoarece nu au bani.

Turcii – care dețineau firma BSG Business Select SRL – justificau nevoia de bani spunând că producătorul cu care au vorbit vrea banii pe loc, altfel nu face livrarea. Așa că Simona Ciulavu s-a consultat cu partenerii ei – Pitcovici și Ionescu – și a luat decizia să intre ca asociat principal în firma turcilor.

Denunțătorii lui Adrian Ionel, condamnări cu suspendare

În dosarul Unifarm, afaceristul libanez Andre Jaderian a fost condamnat, pe 16 noiembrie 2020, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență, instanța dispunând și confiscarea de la acesta a sumei de 30.000 de euro. Decizia a fost dată într-un dosar separat, după ce omul de afaceri a pledat vinovat și a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției.

În același dosar, și iranianul Alireza Yousefi Jouybari și-a recunoscut faptele, a încheiat un acord cu DNA, admis de Tribunalul București, care l-a condamnat, pe 7 octombrie 2020, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

Și turcul Memet Turan a primi o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, tot pentru că și-a recunoscut faptele, iar instanța i-a admis acordul încheiat cu DNA. Decizia a fost dată pe 3 noiembrie 2020 de Tribunalul București.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Unifarm achizitie echipamente coronavirus, #Adrian Ionel Unifarm, #DNA, #luare de mita , #justitie
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1