Un oficial american avertizează: În plin război, o țară NATO își aprofundează relația cu Rusia lui Putin

Sambata, 10 Iunie 2023, ora 06:11
8201 citiri
Un oficial american avertizează: În plin război, o țară NATO își aprofundează relația cu Rusia lui Putin
David Pressman ambasadorul SUA la Budapesta avertizează că Ungaria strânge legăturile cu Rusia FOTO: Law

După începerea invaziei declanșate de Putin în Ucraina, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de război, însă au fost și țări care au făcut un joc dublu. Acum, ambasadorul SUA de la Budapesta avertizează că o țară NATO, Ungaria, continuă să-și aprofundeze ”conectivitatea” cu Rusia lui Putin.

Diplomatul american David Pressman a declarat la o recepție din această săptămână că ”este greșit ca Ungaria să-și dubleze dependența de Rusia, în timp ce aceasta din urmă încearcă să-și decapiteze vecinul democratic”, potrivit Insight Hungary.

„Ungaria continuă să-și mențină și chiar să-și aprofundeze „conectivitatea” cu Rusia”, a declarat ambasadorul american David Pressman de la Budapesta, la o recepție organizată miercuri după-amiază la reședința șefului misiunii în onoarea colaborării științifice dintre SUA și Ungaria.

China se pregătește pentru Rusia fără Putin: Mutarea neașteptată a lui Xi Jinping

„Chiar în acest weekend, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a descris Rusia drept „partenerul de încredere” al Ungariei în materie de energie și unul care nu va fi înlocuit. (...) Pentru a continua să dubleze dependența Ungariei de Rusia, în timp ce aceasta încearcă să decapiteze vecinul tău democratic, este greșit”, a adăugat el.

La începutul discursului său, Pressman a subliniat că, pe măsură ce Ungaria își extinde relația cu Moscova, un val masiv de apă din distrugerea barajului hidroelectric Kahovka tocmai a măturat și a strămutat zeci de mii de oameni în și în jurul orașului Herson.

„Câteva lucruri sunt clare: Rusia a început acest război, Rusia a ocupat această zonă a Ucrainei și Rusia era cea care controla acest baraj”, a spus ambasadorul SUA.

Elitele ruse vorbesc din spatele ușilor închise, contrar lui Putin: Obiectivul din Ucraina s-a schimbat dramatic

Societatea maghiară este extrem de divizată cu privire la obiectivele de politică externă pe care Ungaria ar trebui să le urmărească, potrivit unei analize comune a Friedrich-Ebert-Stiftung and Policy Solutions.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjártó a declarat că ”Rusia este partenerul nostru de încredere, nu vom înlocui aprovizionarea cu gaz de la Moscova. Ungaria nu va renunța la resursele energetice rusești, dar negociază cu alți producători de dragul diversificării”, pentru agenția Interfax.

"Nu vom înlocui resursele din Rusia, nici petrol, nici gaze. Rusia a fost un partener de încredere al nostru, atât Gazprom, cât și producătorii de petrol. Diversificarea este o altă chestiune.

Dar, în opinia noastră, aceasta nu înseamnă că noi dorim să înlocuim o sursă cu alta. Pentru noi, diversificarea înseamnă că căutăm și alte surse, dar nu de dragul înlocuirii resurselor rusești", a spus Szijjarto.

Lui Putin i se ia din mână ”arma” ce teroriza Europa. Două țări NATO și una neutră imploră Ucraina
Lui Putin i se ia din mână ”arma” ce teroriza Europa. Două țări NATO și una neutră imploră Ucraina
Rusia a vizat de mult infrastructura cheie a Ucrainei, dar evoluțiile recente sunt mult mai grave și mult mai devastatoare. În același timp, în scurt timp, lui Putin i se ia ”arma” din...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Ungaria Rusia, #Ungaria Rusia relatii, #ministru Externe Ungaria, #Ungaria gaze Rusia, #Ungaria petrol, #ambasador american , #Razboi Ucraina