De ce aveți nevoie de undă sinusoidală pură la un UPS pentru centrală

Advertorial
Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 16:06
18863 citiri
De ce aveți nevoie de undă sinusoidală pură la un UPS pentru centrală
FOTO: 1cctv.ro

Penele frecvente de curent afectează buna funcționare a activității fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, putem limita modul în care ne impactează. Din acest motiv, utilizarea tehnologiilor de back-up precum UPS-urile au devenit echipamente utile și tot mai căutate pentru a ne asigura o sursă de alimentare neîntreruptă.

Alegerea corectă a unui UPS potrivit, precum și calitatea energiei pe care o furnizează ne determină să cântărim cu atenție opțiunile disponibile pe piață. Unul din principalii factori care pot influența calitatea energiei furnizate de un UPS centrală este forma de undă.

În mod tradițional, sursele de back-up oferă o formă de undă sinusoidală simulată / modificată ce alimentează echipamentele în lipsa energiei din rețeaua publică. Acest tip de undă livrează un curent fluctuant care nu este tocmai indicat pentru operarea corespunzătoare a anumitor aparate din gospodărie. Printre reclamațiile aduse de consumatorii casnici se numără sunetele deranjante și supraîncălzirea aparatelor electrocasnice. Pe de altă parte, tehnologia undei sinusoidale pure livrează o alimentare curată, identică sau superioară din punct de vedere calitativ cu cea din rețeaua publică.

Înainte de a prezenta avantajele unui UPS pentru centrala termică ce beneficiază de undă sinusoidală pură, observăm diferențele dintre cele două tipuri de unde, pentru o mai bună clarificare. Există trei diferențe majore între cele două: costul unui UPS/invertor, eficiența în funcționarea aparatelor electronice și electrocasnice și forma de undă inclusă.

UPS-ul cu undă modificată are la bază o tehnologie mai veche și mai ușor de fabricat. Un UPS centrale cu undă sinusoidală pură se bazează pe tehnologie nouă, recentă și conține mai multe componente, din acest motiv costul este ușor mai ridicat.

Tehnologia simulată produce energie variabilă, în timp ce invertorul cu undă pură imită calitatea energiei din rețeaua publică. Un cost mai mare achitat pentru un UPS cu sinus pur poate fi în mod cert o alegere mai bună dacă discutăm despre beneficiile generate pe termen lung.

Un sistem de back-up ineficient, precum UPS-ul cu undă modificată va crește costul electricității din cauza pierderilor de curent, în plus necesită reîncărcări frecvente din cauza capacității mici a bateriei. În condițiile actuale, în care prețul energiei a atins niveluri de neimaginat, orice cost suplimentar nu va face decât să amplifice cheltuielile. Mai mult decât atât, device-urile care pornesc cu ajutorul unui invertor cu undă simulată nu vor funcționa la capacitate maximă și vor utiliza cu aproximativ 30% mai mult curent. Dimpotrivă, UPS-ul pentru centrale termice cu sinus pur reduce pierderile și poate asigura o perioadă mai mare de back-up, conform capacității bateriei pe care o conectați la acesta.

Un alt factor pentru care este important să alegeți produsul corect, este protejarea aparaturii din locuință. Comutarea în cazul sinusoidei pure se face lin, fără întreruperi. Tensiunea pornește de la 0 și atinge vârful fără nicio fluctuație. Unele echipamente casnice, precum centralele termice în cazul nostru, funcționeaza doar printr-o sursă de alimentare cu undă sinusoidală pură.

Un UPS centrale termice marca Strong Euro Power constituie alegerea potrivită pentru a trece cu bine peste penele de curent produse în special în sezonul rece. Indiferent că locuiți în mediul urban sau în cel rural, acest echipament este recomandat să existe în fiecare casă. Vă simplifică viața și vă oferă confort, dar și siguranța că veți beneficia de o funcționare corespunzătoare și continuă a aparatelor electronice și electrocasnice. Modelul de UPS centrale Strong-800E este considerat un model de referință, îndeplinind specificații tehnice optime. Printre caracteristicile importante se numără o putere de 800VA și 500W, undă sinusoidală pură, protecție la scurtcircuit și supratensiune, precum și transformator toroidal. Tensiunea de 12V permite acestui model de UPS să funcționeze cu o singură baterie. Durata de back-up este determinată de capacitatea bateriei, astfel încât o baterie de capacitate mai mare vă va oferi un interval de back-up mai îndelungat.

Accesați magazinul online 1CCTV pentru mai multe informații legate de UPS-urile pentru centrale termice, precum și bateriile recomandate. Produsele comercializate de magazinul nostru se remarcă prin calitate și prețuri accesibile pentru orice buget.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#unda sinusoidala, #ups caldura , #stiri afaceri