”Spune-i lu’ procuror că... vezi că copiii e.. lui, e în pericol”, amenințarea prea bâlbâită ca să fie luată în seamă. Infractorul, achitat

Joi, 28 Decembrie 2023, ora 03:01
9916 citiri
”Spune-i lu’ procuror că... vezi că copiii e.. lui, e în pericol”, amenințarea prea bâlbâită ca să fie luată în seamă. Infractorul, achitat
Contrabandistul care a amenițat un procuror scapă de pedeapsă pentru că era mult prea beat FOTO expressdebanat.ro

Un cunoscut infractor din zona Banatului, trimis în judecată pentru ultraj judiciar după o serie de amenințări transmise procurorului care l-a arestat într-un dosar de contrabandă, a fost achitat de Judecătoria Reșița.

Instanța a apreciat că omul era mult prea băut, iar amenințările mult prea bâlbâite pentru a putea fi luate în seamă. În plus, contrabandistul a mărturisit că singurul lucru pe care și-l mai amintește din noaptea fatidică este doar faptul că a căzut pe gresia din bucătărie după ce a băut mai bine de un litru de ”răchie”, vodcă și două carafe cu vin.

V.B. a ajuns în fața instanței sub acuzația de ultraj judiciar după ce în noaptea de 3 spre 4 martie 2022 a sunat la 112 în repetate rânduri și i-a cerut operatoarei să-i transmită procurorului care îl arestase cu mulți ani în urmă mai multe mesaje de intimidare. Amenințările îl vizau direct pe magistrat, dar și pe copiii acestuia.

”ce faci frumoaso?...spune-i lui procurorul general... că mâine îi dispare copilul”, „spune-i lu’ procuror că.. vezi că copiii e.. lui, e în pericol”, acestea au fost mesajele înregistrate drept amenințări în rechizitoriu, dar considerate incoerente și nu au avut ”aptitudinea de a crea o stare de temere persoanei vizate”.

Audiat, contrabandistul a declarat în fața instanței că nu-și mai aduce aminte când și de ce a sunat la 112 pentru a transmite mesajele de amenințare unui procuror cu care s-a întâlnit doar o singură dată cu ani mulți în urmă. A aflat că a făcut acest gest doar când s-a trezit cu polițiștii la ușă și și-a verificat telefonul. Singura explicație a ieșirii lui a pus-o în seama alcoolului, în noaptea respectivă consumând o cantitate foarte mare de alcool atât la un restaurant din Reșița, dar și acasă.

”Suspectul a arătat că nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat ulterior, că îşi aminteşte doar frânturi precum faptul că la un moment dat era aplecat în bucătărie, sau că a căzut pe jos în bucătărie, dar că nu îşi aminteşte să fi apelat nr. 112, iar că atunci când a auzit despre acest lucru de la organele de poliţie nu i-a venit să creadă”, se arată în actele dosarului.

Judecătorul i-a dat dreptate. Înregistrările celor două apeluri la SNUAU 112, în data 03.03.2022, orele 22:18 și 22:30, au arătat că bărbatul se afla într-o stare vădită de ebrietate. ”Acest aspect reiese cu ușurință din însuși conținutul convorbirilor, din incoerența exprimării, precum și din modul în care acesta articula și făcea pauze între cuvinte, se bâlbâia”, a apreciat judecătorul.

”Instanța apreciază că pretinsa amenințare nu a avut aptitudinea de a crea o stare de temere persoanei vizate. Mesajele nu a fost transmise direct domnului procuror, ci prin intermediul apelurilor la 112, ce permiteau identificarea apelantului și sesizarea de urgență a poliției. Mesajele au fost scurte, parțial echivoce (,,copiii e...lui, e în pericol”) în contextul în care inculpatul nu a amenințat expres că-i va face rău copilului, fiind transmise de o persoană sub influența unei stări vădite de ebrietate”, a motivate judecătorul reșițean achitarea bărbatului judecat pentru ultraj judiciar.

Sentința Judecătoriei Reșița nu este definitivă.

Copiii românilor din Serbia, la studii în România. O primărie le asigură cazarea și transportul gratuit în școli modernizate cu fonduri europene FOTO FOTO
Copiii românilor din Serbia, la studii în România. O primărie le asigură cazarea și transportul gratuit în școli modernizate cu fonduri europene FOTO FOTO
Copiii românilor din Serbia ar putea studia în România, chiar începând cu anul școlar următor. Discuțiile pentru a duce la îndeplinire această dorință a românilor din Serbia au...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#ultraj, #procuror, #betie, #contrabanda, #resita , #procuror