Ce remedii naturale poți utiliza pentru tratarea urticariei?

Advertorial
Vineri, 03 Iunie 2022, ora 16:04
9476 citiri
Ce remedii naturale poți utiliza pentru tratarea urticariei?
FOTO: uleiuriesentiale.ro

Urticaria apare în general în urma unei reacții alergice la anumite alimente, substanțe, medicamente sau chiar animale. Poate fi determinată, de asemenea, de un sistem imunitar slăbit și se manifestă ca o erupție cutanată la nivelul pielii.

Petele sunt roșiatice și provoacă în general mâncărimi. Însă, se pot experimenta senzații de usturime sau arsură. Simptomele diferă, așadar, în funcție de fiecare caz în parte.

Ce soluții naturale ai la dispoziție pentru tratarea urticariei?

Deoarece se remarcă prin caracteristici minune, poți apela la gama variată de uleiuri esentiale doTERRA. Sunt remedii 100% naturale, care oferă numeroase avantaje:

  • Au proprietăți antivirale, antibacteriene și cicatrizante, ceea ce calmează rapid pielea și îndepărtează petele roșii.
  • Sunt extrase din seva plantelor și nu integrează adaosuri sintetice sau substanțe chimice, ceea ce va eficientiza procesul de vindecare.
  • Îmbunătățesc funcționarea organismului și întăresc sistemul imunitar. Tocmai datorită stării lor pure, conțin peste 200 de substanțe benefice pentru corp. Un metabolism sănătos înseamnă și reducerea riscului de apariție a alergiilor.
  • Au, de asemenea și caracteristici terapeutice. Conferă o stare constantă de bine și elimină factorii de stres și oboseală.

Uleiul esențial de mentă - soluția cheie pentru tratarea simptomelor urticariei

Pentru tratarea urticariei poți utiliza diverse sortimente de uleiuri, însă, cel mai indicat este să folosești picăturile de ulei esential de menta. Este varianta ideală atât pentru consum intern, cât și extern.

Acționează eficient și reduce inflamațiile cauzate de erupțiile cutanate. Menta are un puternic efect de răcire, astfel că uleiul esențial de mentă va calma de asemenea și senzația de iritație.

În plus, uleiul esențial de mentă administrat pe cale internă va calma gâtul și mușchii nazali.

Îl mai poți administra și astfel:

  • Aplicat direct pe piele – În cazul în care prezinți o sensibilitate acută, poți combina uleiul esențial de mentă cu un ulei cărăuș, cum ar fi uleiul vegetal de de nucă de cocos înainte de a-l aplica.
  • Integrat în băuturi – Poți adăuga 1-2 picături de ulei esențial de mentă într-un pahar cu apă sau într-o ceașcă de ceai.
  • Inhalare directă – Pune 1-2 picături în palmă și inspiră adânc. Stările de nervozitate determinate de urticare vor fi eliminate instant.
  • Baie cu aburi – Poți, de asemenea, să utilizezi uleiul esențial de mentă în sesiunile de aromaterapie. Adaugă în jur de 10 picături de ulei esențial de mentă in sare de baie și apoi in cadă. Te vei bucura de momente complete de relaxare.

Uleiurile esențiale reprezintă modalități eficiente de tratare a urticariei. Însă, ai grijă să optezi pentru variante certificate, recunoscute pentru rezultatele imediate pe care le oferă, cum sunt cele de la doTERRA. Alege întotdeauna opțiunile de calitate!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#uleiuri esentiale, #remedii naturale, #urticarie , #stiri sanatate