Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 15:33
11569 citiri
Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni
Uleiul de măsline reduce riscul de moarte prematură FOTO: NDTV

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard, Boston, din Statele Unite, au efectuat primul studiu pe termen lung pe un eșantion de peste 90.000 de oameni legat de mortalitatea prematură și de consumul de ulei de măsline. Rezultatele au arătat că acest aliment folosit mai mult în dietă ajută persoanele să reducă riscul de deces timpuriu, în general, inclusiv din cauza bolilor cardiace, al cancerului și al afecțiunilor neurodegenerative.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că oamenii care au consumat ulei de măsline în loc de grăsime animală au avut un risc mai scăzut de mortalitate, potrivit News Medical.

Acesta este primul studiu observațional efectuat pe termen lung, cu privire la consumul de ulei de măsline și la mortalitatea prematură din Statele Unite. Cele mai multe cercetări legate de uleiul de măsline și sănătate s-au concentrat asupra populației din Europa și din zona mediteraneeană, unde consumul acestuia este mai mare.

Alimentul minune care previne atacurile de cord și accidentele cerebrale: A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA VIDEO

”Consumul de ulei de măsline a fost legat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, dar asocierea acestuia cu moartea prematură era neclară până acum. Descoperirile noastre confirmă recomandările dietetice actuale de înlocuire a grăsimilor animale cu uleiuri vegetale pentru prevenirea bolilor cronice și a morții premature”, a spus Marta Guasch-Ferre, cercetător la Departamentul de nutriție din cadrul universității Harvard din Statele Unite.

Cercetătorii au folosit datele colectate între 1990 și 2018 pentru 60.582 de femei și 31.801 de bărbați, care au participat la studiu. Toți participanții nu aveau boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului. S-a constatat că în perioada analizei, 36.856 de persoane au murit.

Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Rezultatele studiului de la Harvard arată că cei care au consumat cea mai mare cantitate de ulei (mai mult de 7 grame pe zi) au avut un risc cu 19% mai mic de mortalitate totală și de boli cardiace, cu 17% mai mic risc de mortalitate de cancer, cu 29% mai mic risc de mortalitate neurodegenerativă, în comparație cu aceia care nu au folosit niciodată sau foarte rar uleiul de măsline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ulei masline, #risc moarte boli inima, #mortalitate, #risc boli cardiovasculare, #ulei masline beneficii, #ulei masline sanatate , #descoperire