Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UEFA va anunta joi tara care va gazdui EURO 2024: Intre cine se da lupta

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 15:47
4818 citiri
UEFA va anunta joi tara care va gazdui EURO 2024: Intre cine se da lupta
Foto: uefa.com

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) va anunta joi dupa amiaza, in jurul 16,00 (ora Romaniei), ce tara va gazdui EURO 2024, onoare pentru care candideaza Germania si Turcia.

Philipp Lahm (34 ani), campion mondial cu Nationalmannschaft in 2014, este reprezentantul candidaturii Germaniei si considera ca dosarul german este favorit: "Suntem o natiune a fotbalului si suporterii nostri doresc mereu sa isi arate pasiunea pentru fotbal".

Germania intentioneaza sa gazduiasca in premiera un Campionat European ca tara unificata, dupa ce Germania de Vest a gazduit EURO 1988, scrie APP.

Turcia spera sa primeasca gazduirea primului sau turneu major de fotbal, dupa ce a ratat la un vot, in fata Frantei, organizarea EURO 2016.

Germania are un avantaj clar in termeni de infrastructura, cu stadioane de inalta clara si o retea de transport bine pusa la punct.

Potrivit dosarelor de candidatura, Germania propune 10 stadioane existente pentru turneul final din 2024, in timp ce Turcia se angajeaza sa reconstruiasca sau sa renoveze doua dintre arenele propuse.

La un EURO 2024 in Turcia ar putea asista 2,29 milioane de suporteri, conform capacitatilor maxime prezentate, in timp ce un EURO german ofera locuri pentru 2,78 milioane spectatori. Acest lucru inseamna un venit mai mare din vanzarea de bilete.

Germania ofera retele de sosele, cale ferata si linii aeriene bine puse la punct pentru vizitatori intre orasele gazda. Referitor la candidatura Turciei, UEFA remarca: "transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrarile care trebuie desfasurate in perioada data de timp constituie un risc". De asemenea, UEFA subliniaza fara echivoc ca "lipsa unui plan de actiune in planul drepturilor omului" este un lucru ingrijorator in regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Nu exista asemenea preocupari in cazul cancelarului german Angela Merkel, dar acuzatiile de ''rasism si lipsa de respect'' fata de internationalul german de origine turca Mesut Ozil, in iulie, au daunat imaginii federatiei germane de fotbal (DFB).

Germania a gazduit ultima sa mare competitie in 2006, Cupa Mondiala de fotbal, dar in octombrie 2015 revista germana Der Spiegel dezvaluia ca federatia germana a folosit 10 milioane de franci elvetieni pentru a cumpara voturi de la oficiali FIFA, in procesul de obtinere a organizarii competitiei. Dosarul Germaniei s-a impus cu 12 voturi la 11 in fata Africii de Sud, la data scrutinului din 2000. Un raport al unei firme delegate de DFB sa faca o ancheta in acest caz, concluziona: ''Nu am gasit probe legate de cumpararea voturilor, dar nu putem exclude acest lucru''.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#gazda EURO 2024, #Germania Turcia EURO 2024 , #stiri UEFA