De ce a fost nevoită UEFA să își ceară scuze de la Liverpool

Marti, 14 Februarie 2023, ora 13:53
2112 citiri
De ce a fost nevoită UEFA să își ceară scuze de la Liverpool
UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a cerut scuze clubului Liverpool, ai cărui fani au fost suspectaţi că au provocat haos la meciul cu Real Madrid din finala Ligii Campionilor de pe Stade de France, după ce rezultatele unei anchete independente au fost publicate luni, transmite Reuters.

Startul meciului a fost întârziat cu 36 de minute, după ce mii de fani ai lui Liverpool nu au reuşit să intre pe Stade de France la finala din 28 mai, câştigată de Real Madrid cu 1-0, în timp ce poliţia franceză a fost filmată utilizând gaze lacrimogene contra suporterilor.

UEFA şi autorităţile franceze au dat vina atunci pe seama fraudei de bilete, dar ancheta independentă a stabilit că nu există probe pentru asemenea acuzaţii.

"În numele UEFA, aş dori să îmi cer scuze foarte sincere încă o dată tuturor celor care au fost afectaţi de evenimentele care au avut loc la ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare la vârf a sezonului cluburilor", a declarat secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis. "În special, aş dori să le cer scuze suporterilor de la Liverpool FC pentru experienţele pe care mulţi dintre ei le-au avut când au participat la joc şi pentru mesajele lansate înainte şi în timpul jocului care au avut ca efect învinovăţirea pe nedrept a lor pentru situaţia care a dus la startul întârziat", a mai spus oficialul.

Un raport de 220 de pagini a fost întocmit de o comisie, în urma unei investigaţii conduse de Tiago Brandao Rodrigues, membru al parlamentului Portugaliei, care a inclus reprezentanţi juridici, ai poliţiei, consultanţi ai managementului evenimentului şi reprezentanţi ai fanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șoc la Liverpool. Ce vedetă din Italia îl va înlocui la Liverpool pe celebrul Salah!
Șoc la Liverpool. Ce vedetă din Italia îl va înlocui la Liverpool pe celebrul Salah!
La Liverpool urmează schimbări importante. Jurgen Klopp se retrage de la echipă și își ia vacanță iar Mo Salah pare tot mai aproape de o plecare. În aceste condiții este clar că...
Antrenorul Barcelonei, Xavi, "l-a mitraliat" pe Istvan Kovacs: "A fost un dezastru"
Antrenorul Barcelonei, Xavi, "l-a mitraliat" pe Istvan Kovacs: "A fost un dezastru"
Echipele Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund s-au calificat, marţi, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au eliminat formaţiile FC Barcelona, respectiv Atletico Madrid. PSG s-a...
#UEFA, #liverpool, #Liga Campionilor, #Real Madrid, #finala Champions League , #stiri Champions League