Platini si-a jucat ultima carte la Tribunalul de la Lausanne

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 20:55
2980 citiri
Platini si-a jucat ultima carte la Tribunalul de la Lausanne
Foto: UEFA

Michel Platini a declarat ca nu-i plac "nedreptatile", sperand ca a fost "bine inteles", la iesirea sa de la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) din Lausanne, unde marti a venit pentru a pleda pentru cererea sa de ridicare a suspendarii in afacerea faimoasei plati controversate de 1,8 milioane euro pe care i-a facut-o presedintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter.

"Stiti ca nu-mi plac nedreptatile. Sper ca am fost bine inteles. Avocatii mei au fost foarte buni. Daca voi fi la tragerea la sorti a Euro 2016 sambata seara la Paris? Mergeti si intrebati-i (pe judecatorii TAS - n.red.) ", a declarat fostul triplu Balon de Aur, la 16,30, la iesirea de la TAS, unde ajunsese cu putin inainte de ora 14,00.

Intrebat daca Platini a luat cuvantul in timpul acestei audieri, avocatul Thibaud d'Ales a raspuns: "El a fost audiat".

Avocatii care au reprezentat cealalta parte, FIFA, nu au facut comentarii pentru presa la plecarea lor.

TAS trebuie sa decida pana vineri daca ridica sau nu suspendarea provizorie dictata de FIFA impotriva lui Platini pentru aceasta faimoasa plata de 1,8 milioane euro facuta francezului de catre Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, si el suspendat, pentru activitatea de consilier incheiata in 2002.

Aceasta suspendare, care merge pana pe 5 ianuarie, il priveaza pe francez de orice activitate in fotbal, deci si de functia de presedinte al UEFA. Ea ii ingheata de asemenea candidatura la presedintia FIFA, al carei scrutin este programat pe 26 februarie.

In afara acestei suspendari provizorii, justitia interna a FIFA trebuie sa dea un verdict pe fond inainte de Craciun, judecatorii sai de instructie cerand impotriva lui Platini excluderea pe viata din lumea fotbalului.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Platini suspendat UEFA, #Platini scandal Blatter, #Platini Blatter scandal fotbal , #Michel Platini