UE încearcă să obțină livrări suplimentare de gaze din Nigeria, înainte ca Rusia să reducă livrările

Autor: N.G.
Sambata, 23 Iulie 2022, ora 22:53 2109 citiri
Foto Arhivă Ziare.com

Uniunea Europeană caută să obțină livrări suplimentare de gaze din Nigeria, în timp ce blocul se pregătește pentru posibilele reduceri ale livrărilor rusești, potrivit Comisiei Europene.

Matthew Baldwin, director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei, s-a deplasat în Nigeria, unde a avut întâlniri cu oficiali de la cel mai mare producător de petrol din Africa.

UE importă 14% din totalul livrărilor sale de GNL din Nigeria și există potențialul de a mai mult decât dubla această cifră, a declarat dl Baldwin, citat de Sky News.

Producția de petrol și gaze din Nigeria este afectată de furtul și vandalizarea conductelor, ceea ce face ca terminalul producătorului de gaze Nigeria LNG Ltd. din Bonny Island să funcționeze la o capacitate de 60%.

"Dacă putem ajunge la peste 80%, în acel moment, ar putea exista GNL suplimentar care ar putea fi disponibil pentru încărcături spot care să vină în Europa", a declarat dl Baldwin.

"Ei (oficialii nigerieni) ne-au spus: "Veniți și vorbiți din nou cu noi la sfârșitul lunii august, deoarece credem că putem face progrese reale în acest sens"."

Nigeria NLG este deținută de compania petrolieră de stat NNPC Ltd, Shell, TotalEnergies și Eni. Comisia Europeană a declarat miercuri că statele membre ale UE ar trebui să își reducă consumul de gaze cu 15% din august până în martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News