Agroecologia, o modalitate de a restabili natura pe terenurile agricole și de a crea un sistem alimentar mai durabil

Duminica, 12 Iunie 2022, ora 23:59
2254 citiri
Agroecologia, o modalitate de a restabili natura pe terenurile agricole și de a crea un sistem alimentar mai durabil

Agroecologia – un set de principii ecologice aplicate practicilor agricole – ar putea fi o modalitate de a restabili natura pe terenurile agricole și de a crea un sistem alimentar mai durabil.

„UE poate sprijini fermierii angajându-i în această tranziție și, de asemenea, reproiectând sistemul agricol pentru a fi mai diversificat și a include mai multe caracteristici naturale sau seminaturale ale peisajului și rotația culturilor”, a declarat Elena Ambuhl de la Agroecology Europe pentru EURACTIV.

Dar ea a avertizat împotriva a ceea ce ea a numit un „argument fals” din sectorul agriculturii industriale cu privire la penuria de alimente ca urmare a războiului din Ucraina. De la izbucnirea războiului, au fost ridicate preocupări cu privire la suveranitatea alimentară în Europa și la securitatea alimentară în țările mai sărace, în special în Africa.

Potočnik a avertizat împotriva apelurilor de a intensifica producția de alimente și de a folosi zonele naturale pentru a cultiva alimente pentru hrana animalelor. În schimb, UE trebuie să se îndrepte către o producție și un consum mai durabile, a spus el.

Există deja scheme care îi ajută pe fermieri să-și folosească terenurile în mod durabil, inclusiv una din Irlanda, unde fermierii primesc finanțare, pe baza rezultatelor unui tablou de punctaj al durabilității.

Dacă Europa îndeplinește politica corectă, atunci fermierii vor ajuta la efort, a spus Gary Goggins, managerul de conștientizare a publicului în cadrul schemei.

Eforturile de restaurare ar putea costa aproximativ 7 miliarde de euro anual, dar un purtător de cuvânt al COPA-COGECA a avertizat că finanțarea disponibilă din Politica Agricolă Comună și bugetul pe șapte ani nu sunt suficiente și este nevoie de o planificare financiară mai concretă din partea Comisiei Europene.

Organizația fermierilor avertizează și împotriva depășirii legii, spunând că toate măsurile trebuie să fie voluntare și cu recunoașterea și înțelegerea deplină a proprietarului terenului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#UE, #Comisia Europeana, #Politica Agricola Comuna, #agroecologie, #fermieri , #Viitorul Europei