Un cabinet in zeghe. Elena Udrea, cap de afis (Pamflet)

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 11:09
8896 citiri
Un cabinet in zeghe. Elena Udrea, cap de afis (Pamflet)
Foto: Hepta.ro

De cand s-a dat cod galben de anticoruptie in toata tara, cad capetele intr-o veselie, unul dupa altul.

Crezusem la un moment dat ca a facut cap de afis domnul Toni, dar nu se compara nici pe departe inexplicabila sa strutarie, plus cele doua rochii de ocazie pregatite pentru lady Grebla - atat recunoaste dansul deocamdata - cu cifrele di granda puse pe seama doamnei Udrea, urmate de multe zerouri in coada, ca la viteza luminii.

Ca urmare, ea pare deocamdata adevaratul cap de afis, desi asteapta si altii, destui, la rand. Unii chiar s-au saturat de atata asteptare, ca domnul Miron Mitrea, calificat recent in finale, definitive si executorii.

Domnul Vosganian, care scapase de doua ori ca prin urechile acului, cu bocete si cu rugaciuni, are sanse sa mai boceasca si a treia oara, incercand respectivele urechi, iar domnul Ariton, tot fost ministru, este pregatit sa treaca prin furcile Caudine, tocmai cand crezuse ca a scapat nevatamat pe langa cutia Pandorei.

As putea face lista completa, insa am socotit ca s-ar lungi prea mult, daca as pune atatia fosti ministri cati se afla pusi la bulau, cati asteapta judecata si cati au iesit deja de acolo, in calitate de absolenti magna cum laudae, ca domnul Nastase.

Adunandu-i la un loc, ne-am putea fali ca suntem singura tara din Europa capabila sa-si faca un guvern din umbra, asezat la racoare. Un cabinet in zeghe.

Numitorul lor comun este ca se cred nevinovati, ca nu stiu ce vrea Justitia de la ei, iar din cand in cand isi dau cate o demisie, numai si numai ca sa salveze onoarea institutiei, cam ca Toni Grebla. Toti tin la prestigiul institutiei, ca la onoarea de familist.

Asta acum. Cu un an sau doi in urma, nimeni n-avea incredere in nimic, intrucat Justitia era basista, procurorii basisti, judecatorii la fel, iar procesele instrumentate politic.

Pe asta a mizat Dan Voiculescu, tot pe asta Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Victor Babiuc. Toti solisti de vaza in orchestra Antenelor Felix, dirijata chiar de premierul Ponta, care le explica telespectatorilor cum se va schimba insasi planeta basista, atunci cand va ajunge el la ravnitul Cotroceni.

Intrucat basismul s-a perimat, invinuitii de astazi isi cauta alte argumente. Suntem in faza cand dau vina unii pe altii si se toarna reciproc, contand fiecare ca, impingandu-l pe altul in mocirla din hazna, iese el mai la suprafata si respira aer curat.

Nimic nu poate fi mai elocvent decat declaratia doamnei Udrea ca, in cazul cand este stransa cu usa rau de tot, "voi spune tot ce stiu". De altfel, cam acesta este cuvantul de ordine al tuturor invinuitilor de astazi. Fiecare este gata sa spuna ceva despre altul.

Numitorul lor comun sunt banii. Ramai nauc cand citesti ca unii au dat bani pe care nici nu i-au avut, altii au luat bani pe care nu i-au primit, toti au umblat la sacul cu euro, iar declaratiile lor de avere sunt curate ca lacrima.

Pana la ora actuala, campionatul se invarte tot in jurul doamnei Udrea, despre care presa pretinde ca i-ar fi cerut in 2013 vreo 500.000 euro lui Dinu Pescariu, ca sa-i rezolve problemele.

Luata prin surprindere, doamna Udrea nu s-a grabit sa confirme sau sa infirme suma si a dat un raspuns a la Pithya: "Dinu Pescariu m-a rugat sa intervin la Coldea sa-i deblochez un cont blocat in Elvetia".

Ce mare e doamna Udrea, daca a ajuns sa trimita generali la deblocarea conturilor din tara cantoanelor, iar acestia sa asculte ordinul in pozitie de drepti!

Nu mai zic de stirea din presa ca ar fi primit vreo 3 milioane euro, cota parte din spaga in afacerea Microsoft. A atacat imediat toate institutiile, cu amenintarea ca va informa ambasadele despre "ce se intampla in Romania".

Sub un aspect, are dreptate, iar ce se intampla la noi tine de paranormal. Coruptia a demarat in '90, odata cu Revolutia, cand un om sarac si cinstit a luat coruptii sub aripa sa ocrotitoare. Atunci a inceput defrisarea padurilor, pustiirea fabricilor, jaful in agricultura, totul ca si cum ar exista un pact tacit: eu ma fac ca inchid ochii, iar voi puneti umarul sa mai iau un mandat.

Mandatul l-a luat domnul Constantinescu, dar modul cum s-a retras acesta, cu explicatia "m-au invins structurile", da de gadit. Poate a aflat de pe atunci ce stie acum doamna Udrea si e gata sa spuna tot. Intrucat pe Ion Iliescu nu l-au invins structurile, s-a intors cu prima ocazie la Cotroceni.

Sub aripa ocrotitoare a omului sarac si cinstit, a continuat insa talharia in tara si nimeni n-a zis nici macar "padon".

Nu zic ca Traian Basescu e imaculat. Dimpotriva, il apasa destule gafe, numeroase acuze, nemultumirea multora. Dar nici nu putem sustine ca n-ar fi facut cu Justitia exact ceea ceea ce s-au ferit sa faca altii dinaintea lui.

Acuma opinia publlica arata cu degetul spre Udrea, spre Vosganian, Grebla, Ariton, chiar Voiculescu, care - indiferent daca sunt vinovati - poate nu ajungeau aici, daca facea Iliescu mai devreme ceea ce a facut Basescu mai tarziu.

Spre Iliescu si oamenii sai, care au tolerat coruptia, nu prea arata cineva cu degetul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Elena Udrea acuzata coruptie, #Toni Grebla DNA, #Ion Iliescu PSD coruptie , #arestata