Udrea vrea la Cotroceni - de la ironii la atacuri pe fata: O insulta la adresa inteligentei electoratului

Luni, 18 August 2014, ora 15:31
5129 citiri
Udrea vrea la Cotroceni - de la ironii la atacuri pe fata: O insulta la adresa inteligentei electoratului
Foto: Arhiva

Demisia lui Cristian Diaconescu din Partidul Miscarea Populara si anuntul Elenei Udrea, care a precizat e gata sa-si asume candidatura la prezidentiale din partea PMP, nu au ramas fara ecou pe scena politica.

Primul care a reactionat a fost social-democratul Ilie Sarbu, care a ironizat-o pe Elena Udrea, dupa ce aceasta a spus ca poate sa-l invinga pe Victor Ponta in orice competitie.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

"Cu ce sa il bata Udrea pe Ponta, cu 6%?", a declarat ironic Ilie Sarbu.

De asemenea, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, sustine ca certurile din PMP nu reprezinta "decat actiuni programate care contureaza primul capitol al operei basesciene 'Cum sa o facem pe Udrea presedinte, pentru a-l salva pe Basescu'".

"Tot scandalul din ultima vreme legat de candidatura Elenei Udrea la prezidentiale are ca unic scop eclipsarea asa-zisului candidat al dreptei, propus de PDL-PNL. "Furtuna" din partidul prezidential, cu criticile dure la adresa sefei PMP venite din partea unor basisti consacrati gen Adrian Papahagi, Cristian Preda etc., confirma de fapt noul plan al Cotroceniului.

Pentru ca nimeni nu ar indrazni sa o atace public pe 'zana politicii romanesti', daca in laboratoarele lui Basescu nu ar fi fost creata o strategie de imagine in acest sens. Astfel incat, lovita din toate partile si victimizata pana la paroxism, Elena Udrea sa ia fata puzderiei de candidati 'de dreapta' - unul mai penibil decat celalalt, aruncati in campanie de tot felul de grupuri satelizate Palatului Cotroceni. Iar mesajul este foarte clar: toate armatele de analisti, deontologi, institutii, trebuie sa o sustina la prezidentiale pe 'doamna politicii romanesti'", sustine social-democratul intr-un comunicat de presa.

"O insulta la adresa inteligentei electoratului"

Si fostii colegi de partid ai Elenei Udrea au comentat o eventuala candidatura a liderului PMP la prezidentiale.

"Ceea ce se intampla acum in PMP este o insulta la adresa inteligentei electoratului nostru. Ne-am chinuit, cei care am fondat FMP si PMP, sa construim un partid altfel, alternativa la o clasa politica expirata. Aceasta incercare a esuat. PMP nu mai reprezinta decat vehicolul ambitiei personale a doamnei Elena Udrea", a scris pe Facebook Adrian Papahagi, fost membru PMP.

La randul sau, Teodor Baconschi, tot fost membru PMP, a comentat declaratia de luni a Elenei Udrea.

"Inteleg din media ca dl Cristian Diaconescu - ultimul mohican - pleaca din PMP. Si uite asa, rand pe rand, au fost casapiti MRU, Predoiu, Macovei, Diaconescu si toti ceilalti. Nu era niciunul suficient de scolit, de experimentat, de plauzibil in calitate de prezidentiabil. Vorba cantecului: Only You!", a scris Baconschi pe Facebook.

Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din Partidul Miscarea Populara si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna. Replica a venit imediat de la Elena Udrea, presedintele PMP, care a spus ca Diaconscu fusese "propus, nu votat" pentru a fi candidatul PMP in cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, Elena Udrea a declarat ca e gata sa-si asume candidatura la prezidentiale, apreciind in acest context ca il poate invinge pe Victor Ponta "in orice competitie".

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#reactii Udrea prezidentiale, #reactii demisie Diaconescu PMP, #Udrea ironizata Papahagi , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii