Udrea: Voinea, un ministru mediocru - numirea lui la BNR, dispret fata de institutie

Luni, 16 Iunie 2014, ora 19:503729 citiri
Udrea: Voinea, un ministru mediocru - numirea lui la BNR, dispret fata de institutie
Foto: Elena Udrea Facebook

Presedintele PMP, Elena Udrea, sustine ca numirea lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, in functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, este un semn al "politizarii" si al "dispretului pentru aceasta institutie".

"Numirile de astazi din Consiliul de Administratie de la BNR dovedesc faptul ca PSD si Guvernul Ponta politizeaza si Banca Nationala, una din institutiile care au dovedit de-a lungul timpului independenta si care au ajutat la trecerea Romaniei peste criza economica", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Ponta confirma: Liviu Voinea pleaca la BNR

"Una dintre redutele institutionale cele mai puternice ale statului a cazut in fata asaltului termitelor pesediste", a continuat presedintele PMP, aratand ca "transformarea lui Liviu Voinea - un ministru mediocru, care si-a dat masura incompetentei in ultimii doi ani, cand executiile bugetare ale Executivului au fost dezastruoase - in viceguvernator dovedeste un profund dispret fata de institutie".

Numirea acestuia ca viceguvernator, arata Elena Udrea, reprezinta un gest de "recunostinta bolnavicioasa fata de cei care au trudit in aparatul de propaganda al Premierului".

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca PSD il va sustine pe ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, pentru functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, pentru functia de prim-viceguvernator al BNR va fi sustinut Florin Georgescu, in timp ce Daniel Daianu si Gheorghe Gherghina vor fi nominalizati ca membri in boardul BNR.


A.V.