Udrea: Suntem niste fericite! Faptul ca purtam tocuri nu ne va opri cariera politica

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 19:00
2264 citiri
Udrea: Suntem niste fericite! Faptul ca purtam tocuri nu ne va opri cariera politica
Foto: Facebook/Elena Udrea

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, spune ca Romania este "intr-un moment in care femeile dovedesc ca pot face cariera la cel mai inalt nivel" si ca nu ar trebui sa existe organizatii de femei, intrucat acestea "inseamna o autoexcludere de la masa deciziei politice".

"Personal, opinia mea a fost, la un moment dat, ca nu ar trebui sa ne organizam separat. Nu ar trebui sa existe organizatii de femei, care inseamna o autoexcludere de la masa deciziei politice, ci ar trebui, dimpotriva, la masa puterii intr-un partid, la masa deciziei politice, sa stea cat mai multe femei.

Nu toate femeile sa-si trimita un reprezentant acolo, ci cat mai multe femei sa ocupe functii inalte intr-un partid, in asa fel incat ulterior sa poata ocupa functii inalte in administratie", a spus Elena Udrea, sambata, la Sinaia, la Congresul femeilor din Partidul Miscarea Populara.

Liderul PMP a afirmat, de asemenea, ca in urma cu zece ani, cand a intrat in politica, modelul femeii politice era unul specific perioadei dinainte de 1989.

"Eu nu uit ca atunci cand am intrat in nebunia aceasta care inseamna politica, inca mai era la moda tiparul acela, femeia imbracata in costum cenusiu, care umbla obligatoriu in pantofi fara toc si-si purta parul prins in coc. Si asta era nu mai departe de acum zece ani. Un model lasat mostenire din '89 incoace.

Dragele mele, suntem niste fericite. Suntem intr-un partid in care faptul ca purtam tocuri nu ne va opri cariera politica. Suntem intr-un partid in care putem sa fim moderne, sa fim feminine si sa facem performanta. (...)

Suntem la un moment la care femeile dovedesc ca pot face cariera la cel mai inalt nivel si in politica, asa cum au dovedit ca pot face asta in afaceri, in stiinta, dar in politica a fost mai greu", a declarat Udrea.

Ea a mai spus ca nu s-a asteptat la atacurile pe care premierul Victor Ponta le-a facut la adresa sa in campania electorala pentru europarlamentare.

"Dupa 10 ani in care am vazut de toate in politica nu m-am asteptat ca in 2014 premierul Romaniei sa fie atat de sexist si misogin cum a fost cu mine in campania de europarlamentare. Mi-am dat seama ca nu suntem suficient de pregatite incat sa ne luptam cu prejudecatile", a spus Elena Udrea, adaugand ca in urma acestor atacuri "reactia societatii civile nu a existat", iar reactia femeilor din politica, cu exceptia reactiei celor din PMP, "a lipsit cu desavarsire", fapt ce arata "cat de dependente" sunt femeile "de bunavointa sefilor lor".

"Imi imaginez ca femeile din PSD, spre exemplu, au avut totusi o minima revolta fata de ceea ce a facut seful lor de partid, insa daca si-ar fi exprimat-o public, presupun ca ar fi fost sanctionate", a adaugat Udrea.

Sambata, la Sinaia, femeile din Partidul Miscarea Populara au ales-o ca presedinte al organizatiei de femei a partidului pe Ruxandra Dragomir, la acest Congres participand presedintele Traian Basescu, dar si candidatul PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Udrea PMP femei, #Udrea organizatie femei, #Udrea congres Sinaia , #Partidul Miscarea Populara