Udrea sfideaza Parlamentul European - europarlamentar german

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 15:05
4221 citiri
Udrea sfideaza Parlamentul European - europarlamentar german

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, l-a trimis pe secretarul de stat Razvan Murgeanu sa prezinte in Parlamentul European un raport privind folosirea fondurilor europene in Romania, ceea ce a atras critici de la europarlamentarii germani.

Razvan Murgeanu a sustinut o prezentare in fata Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) din Parlamentul European privind implementarea politicii de coeziune in Romania, potrivit unui comunicat al MDRT, remis marti Ziare.com.

Raportul arata ca, pana la 1 aprilie, au fost incheiate 1.231 contracte in valoare totala de aproximativ 3 miliarde de euro, platile efectuate catre beneficiari (prefinantari si rambursari) insumand peste 700 de milioane de euro. Totodata, au fost finalizate 237 de proiecte de investitii finantate din Programul Operational Regional.

Se pare insa ca europarlamentarii nu au fost multumiti de modul in care s-a prezentat raportul privind cheltuirea banilor europeni.

"Doamna Udrea sfideaza Parlamentul European", a spus, revoltata, Constanze Krehl, coordonatorul socialistilor in comisia REGI, potrivit Adevarul.

Murgeanu a declarat in fata europarlamentarilor straini ca Romania are un plan de actiuni pentru absorbtia banilor UE, ca sunt chiar unele termene depasite, dar ca pana pe 15 aprilie el va deveni functional. Acesta a fost criticat, la randul sau, pentru ca a venit cu un raport plin de cifre, pe care traducatorii abia tineau pasul sa-l explice.

"In ceea ce priveste viitoarea perioada de programare, sustinem o politica de coeziune puternica, cu un buget corespunzator si cu o arhitectura similara celei actuale. Consideram ca tarile si regiunile cel mai putin dezvoltate trebuie sa fie principalele beneficiare ale acestei politici", a declarat Razvan Murgeanu.

Bostinaru: Udrea a ofensat PE refuzand sa participe la sedinta Comisiei REGI la care a fost invitata

La randul sau, europarlamentarul PSD Victor Bostinaru transmite ca ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a fost invitata sa participe la sedinta de marti a Comisiei REGI din PE pe tema absorbtiei fondurilor UE, dar a refuzat, desi era prezenta la Bruxelles.

"Atunci cand ministrul Elena Udrea absenteaza nemotivat de la o dezbatere foarte importanta si unde exista o confirmare din partea ei, colegii din Comisia REGI au interpretat absenta ministrului ca o ofensa adusa Parlamentului European, ca un refuz al dialogului care ar fi putut sa o puna intr-o situatie incomoda atunci cand ar fi fost intrebata asupra situatiei alarmante privind absorbtia fondurilor europene.

Un numar mare de eurodeputati, din toate grupurile politice au apreciat ca acest gest era ultimul pe care o tara ca Romania si l-ar fi putut permite, in contextul in care, tara noastra are nevoie de prietenia si sprijinul Parlamentului European in mentinerea Politicii de Coeziune ca prioritate a Uniunii", a mai afirmat europarlamentarul PSD.

In urma acestui scandal, europarlamentarul PNL Ramona Manescu solicita demisia Elenei Udrea din functia de ministru al Dezvoltarii Regionale.

"Cred ca demisia doamnei ministru Udrea ar reprezenta un minim gest de demnitate", a declarat aceasta potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Elena Udrea, #Udrea bani europeni, #Udrea cheltuie bani UE , #ministrul Dezvoltarii si Turismului