"Udrea se lauda cu sustinerea presedintelui, o sa aiba o mare surpriza" - Cine spune asta

Sambata, 16 August 2014, ora 14:54
5743 citiri
"Udrea se lauda cu sustinerea presedintelui, o sa aiba o mare surpriza" - Cine spune asta
Foto: timpulvn.ro

Elena Udrea se lauda cu sustinerea presedintelui Traian Basescu, dar va avea o foarte mare surpriza zilele acestea, sustine Dorin Cioaba, regele international al rromilor si presedintele Partidului Alianta Democrata a Rromilor.

Declaratia a fost facuta, sambata, in cadrul unei emisiuni la postul Romania TV, unde Dorin Cioaba a fost intrebat carui candidat la presedintie ii vor fi date cele aproape 1 milion de voturi de care dispune comunitatea rromilor.

"In primul rand, eu nu am voturile, ele nu stau intr-un depozit", a tinut sa precizeze acesta, adaugand insa ca orice lider poate influenta electoratul sa voteze intr-un anumit fel, dar asta nu inseamna ca alegatorii vor "merge ca dobitocii" sa voteze un anumit candidat la presedintie.

Cine il "vinde greu" pe Victor Ponta

Dorin Cioaba s-a aratat nemultumit de liderii partidelor politice romanesti, spunand ca a incercat sa ia legatura cu ei, pentru a le propune un pact de colaborare, fara succes insa.

"Incercarea mea de a ajunge sa stau de vorba cu domnul Victor Ponta a esuat din cauza ca Madalin Voicu, care este persoana care este langa domnia sa, cum sa zic, il vinde foarte greu pe domnul Ponta, sa vina sa putem ajunge la el. Ne pune niste conditii", a declarat regele international al rromilor.

Intrebat la ce se refera cand spune "il vinde", Dorin Cioaba a raspuns: "In sensul sa ne determine sa facem anumite declaratii, daca vrem sa ajungem la domnul Ponta".

"Noi am fi vrut sa sprijinim PSD, dar s-a blocat cu anumiti oameni care nu au nicun contact cu realitatea. Madalin Voicu mi-a trimis o serie de mesaje prin care spune ca am terminat cu PSD, cu Ponta. Nu o sa ajungem la el, ca nu ne lasa", a mai afirmat el.

Elena Udrea va avea o mare surpriza

Intrebat cum merg negocierile cu PMP-ul condus de Elena Udrea, Dorin Cioaba s-a aratat la fel de nemultumit.

"Nu merg nici cu ei mai bine. (Cei din, n.red) Clasa politica vor voturile noastre, dar nu ne vor la masa cu ei. Le e teama, cine va avea un tigan in conducere (...) ceilalti i-ar amenda, ar spune 'Un partid al tiganilor'", a explicat Dorin Cioaba.

Mai mult, el a negat ca rromii o vor vota pe Elena Udrea, daca aceasta va decide sa candideze la prezidentiale, in locul lui Cristian Diaconescu.

"Noi nu o sa o sustinem pe Elena Udrea pentru ca, in primul rand, nu s-a tinut de conventia pe care am avut-o. Nu stam sa ne rugam de nimeni. Nu vrea nimeni voturile noastre, ne retragem si lasam electoratul sa voteze cum vrea. Noi nu am cerut nimic in schimb, am cerut un pact de colaborare din 2016 si noi dadeam vot acum.

Elena Udrea o sa aiba o surpriza foarte mare zilele astea, pentru ca ea se lauda cu sustinerea presedintelui. O sa aiba o mare surpriza. Eu asa cred, este viziunea mea", a declarat Dorin Cioaba.

Intrebat pe ce se bazeaza cand face asemenea afirmatii, regele rromilor a explicat: "Domnul presedinte intotdeauna se aliaza cu oamenii care sunt puternici si Elena Udrea nu are sanse la ora actuala".

"Eu va spun clar ca doamna Elena Udrea va avea mari surprize (...) Daca Elena Udrea ar candida, nu cred ca s-ar situa intre primii patru. (...) Nici romanii nu ar vota o femeie. Avem nevoie de un barbat puternic", a mai argumentat acesta.

Dorin Cioaba a subliniat faptul ca voturile rromilor au contat foarte mult la prezidentialele din 2009.

"La alegeri a contat foarte mult ca domnul Traian Basescu l-a luat pe tata de mana si au iesit pe scena (...) Pana atunci PSD statea foarte bine. Familia Cioaba este un brand, s-a vazut clar", a mai sustinut acesta.

Presedintele Traian Basescu si fiica sa, Elena Basescu, s-au bucurat de sustinerea rromilor la alegerile prezidentiale, respectiv europarlamentare din 2009. Recent, Elena Basescu a postat pe Facebook un comentariu critic la adresa presedintelui PMP, Elena Udrea, si mai multi analisti au interpretat acest lucru ca pe un indiciu ca presedintele Traian Basescu i-ar retrage sustinerea de care s-a bucurat pana acum si i-ar acorda-o lui Cristian Diaconescu, actualul prezidentiabil al PMP.

Revolta in PMP Elena Basescu o ataca pe Udrea: Interzice strangerea de semnaturi pentru Diaconescu

De la izbucnirea scandalului in PMP, in urma cu cateva zile, Traian Basescu nu si-a facut publica pozitia cu privire la conflictul aparut in partidul pe care il sustine.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Udrea sustinere Basescu Cioaba, #Dorin Cioaba voturi prezidentiale, #Cioaba Udrea surpriza Basescu , #Traian Basescu