Udrea, scor slab la prezidentiale. Cad primele capete in PMP (Video)

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 18:48
9111 citiri
Udrea, scor slab la prezidentiale. Cad primele capete in PMP (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a declarat ca PMP vrea sa il excluda din partid pe Cristian Preda, care a cerut, luni dimineata, demisia liderului Miscarii Populare, in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile prezidentiale.

Udrea a precizat ca Preda a criticat-o deseori in ultima perioada, dar ca le-a cerut colegilor sai sa nu ia in discutie excluderea acestuia inainte de alegeri.

Se pare ca paharul s-a umplut luni, la o zi dupa primul tur al competitiei prezidentiale, cand europarlamentarul PMP a cerut demisia Elenei Udrea din fruntea partidului.

"Pe Cristian Preda nu l-am mai bagat in seama in ultimul timp si le-am cerut colegilor sa astepte sa se termine campania, ca n-avea rost sa ii dam satisfactia sa vorbim despre dansul", a declarat Udrea, dupa sedinta PMP in care s-a discutat excluderea acestuia.

Preda invoca "dezastrul" de la alegeri

Cristian Preda a cerut demisia Elenei Udrea din fruntea partidului, apreciind ca scorul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale este un esec, asa ca nu mai are credibilitate in fata membrilor de partid.

Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea: Dezastru e un termen bland

"'Dezastru' e un termen bland pentru scorul Elenei Udrea, care anunta la nominalizare ca va intra in turul al doilea, iar aseara - ca a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici macar atat: scorul sau e mai mic decat cel realizat de lista pe care am condus-o la europene in mai", a declarat Cristian Preda, intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Europarlamentarul, fost consilier al lui Traian Basescu, a mai afirmat ca Elena Udrea a subrezit autoritatea presedintelui.

"Candidatura celei care visa ca il infrange pe Ponta a izolat ‪PMP si a subrezit autoritatea politica a lui Traian Basescu, silit sa intre intr-un joc cu multi spioni si putina politica. Ii cer, de aceea, Elenei Udrea sa demisioneze urgent de la sefia partidului, pentru a da o sansa integrarii PMP intr-o majoritate de dreapta. Dupa esecul de ieri, credibiliitatea ei in fata partidului este, oricum, nula", a mai declarat Preda.

Totodata, el a spus ca PMP are datoria de onoare de a-l vota pe Klaus Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

Potrivit rezultatelor facute publice de BEC, dupa numararea a 98,30% dintre voturi, Elena Udrea a obtinut un scor de 5,18%, inaintea acesteia aflandu-se candidatul independent Calin Popescu Tariceanu, cu 5,40%. In turul al doilea se vor confrunta candidatul PSD Victor Ponta si cel al ACL Klaus Iohannis, care au atras 40,33%, respectiv 33,44% dintre optiunile electoratului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Preda exclus PMP, #Preda exclus PMP Udrea, #Preda exclus PMP demisie Udrea , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014