Udrea s-a saturat de salile de sport: Multe sunt folosite la nunti sau petreceri

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 19:11
3491 citiri
Udrea s-a saturat de salile de sport: Multe sunt folosite la nunti sau petreceri
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, nu mai este de acord ca institutia sa sa finanteze construirea salilor de sport in comunele sau in orasele in care nu are cine sa le foloseasca.

"Din cele 4.000 de amendamente cate a avut proiectul de buget al MDRT, mare parte cereau sali de sport. Cata vreme se va decide la nivelul ministerului in ce comune se fac sali de sport, primarii vor cere.

Daca e degeaba de la minister, de ce nu? In primele saptamani, am constatat ca multe sali de sport din comune sunt folosite la nunti sau la petreceri. Drept urmare, am sistat programul si am construit sali de sport numai acolo unde era nevoie. Nimeni nu mai cere sali de sport, daca nu are minim 5.000 de tineri in localitate", a spus Udrea sambata, la Realitatea TV.

Desi din cele peste 4.000 de amendamente, cele mai multe depuse la vreun minister, nu a fost adoptat niciunul, votul de vineri, din Parlament, a fost covarsitor in favoarea propunerii de buget.

In cadrul audierilor, Udrea a subliniat, inca o data, ca in mandatul sau a redus la minimum finantarea programului, construind doar 15 sali de sport. Asta in conditiile in care la preluarea portofoliului a gasit construite 1.000 de sali de sport si incepute inca 300.

Udrea contraataca: Am facut doar 15 sali de sport

In plus, ministrul s-a plans din nou de faptul ca "primarii nu sunt creativi" si si-a exprimat nemultumirea fata de rolul de "platitor" pe care MDRT il are in privinta proiectelor locale de investitii.

"Eu am propus la Guvern ca la minister sa ramana numai proiectele de dezvoltare regionala, cele de strategie. Am cerut ca programele locale sa treaca in subordinea primariilor, din 2012. Ministerul nu deruleaza licitatii decat in proportie foarte mica. Noi lucram cu consiliile judetene si consiliile locale.

Ei fac licitatiile si ne trimit facturile. Contractele le fac ei, noi doar finantam. Noi mutam practic banii de la Uniunea Europeana la consiliile locale. Mi se pare un lucru inutil. Credeti ca cineva a luat in seama acest lucru? Nu!", a spus Udrea.

"Cum adica? Elena Udrea este ignorata?", s-a mirat Stelian Tanase, realizatorul emisiunii, la care replica a fost "Da!".

"Cumva din banii nostri finantam si lucrari de constructii din sistemul de sanatate, ceea ce nu este deloc corect. Sper sa putem descentraliza programele de finantare", a adaugat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cati bani a primit in plus Udrea prin bugetul pe 2012

Nemultumita de primari este Elena Udrea si atunci cand vine vorba despre locuintele ANL.

"Exista primari care au construit in parteneriat cu societati de constructii, iar chiria pe locuinte o incaseaza primaria, desi ele sunt facute cu bani de la minister. Lucram la o lege a locuintei prin care vrem sa restructuram modul de construire a locuintelor pentru tineri", a mai spus Udrea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Udrea sali de sport, #Udrea buget minister, #Udrea fonduri europene , #ministrul Dezvoltarii si Turismului