Udrea: Rusine! Romania se face de ras la Targul de Turism de la Viena

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 22:405323 citiri
Udrea: Rusine! Romania se face de ras la Targul de Turism de la Viena
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea considera ca Romania se face de ras la Targul de Turism de la Viena si il critica pe ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

"Rusinos! In timp ce actualul ministru delegat al Turismului pare ca are ca singura preocupare sa caute si sa critice toate proiectele mele, Romania se face de ras la Targul de Turism de la Viena, unde avem statutul de 'tara partenera'. Adica un statut special prin care putem beneficia de o promovare de exceptie", noteaza Elena Udrea pe blogul sau.

Aceasta aprecieaza ca, in ciuda promovarii de exceptie, tara noastra a reusit "performanta" de a nu avea nici macar un stand profesionist si "nici vorba sa fim in stare sa organizam actiuni si evenimente care sa ne puna tara in valoare".

"Culmea, doamna, care a ajuns 'cu surprindere' sa conduca turismul romanesc, incearca sa ii scoata vinovati pe cei din minister. Adica pe profesionistii care au facut posibil ca Romania sa devina in ultimii ani o prezenta memorabila, constant la cele mai inalte nivele, si abonata la premiile care se acorda la aceste manifestari extrem de importante pentru domeniu", continua fostul ministru al Turismului.

Aceasta a amintit Premiul I din 2010, la cel mai mare targ de turism din lume, Targul de la Berlin, dar si Premiul de Excelenta pentru cel mai reusit brand turistic, in 2009, precum si premiul pentru cel mai atractiv stand, la Munchen, in 2011.

"Oamenii sunt foarte bine pregatiti, (...) dar au nevoie sa fie condusi cu competenta. (...) Uite cum se demonstreaza inca o data ca cine vorbeste mult arareori vorbeste si bine si, mai ales, face putin! Nici turismul si nici Romania nu vor creste cu vorbe si cu oameni incapabili de constructie, pusi doar sa critice ce reusesc sa construiasca altii", a conchis Elena Udrea.

Grapini neaga existenta de probleme la Targul de Turism de la Viena

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a transmis, vineri, o scrisoare deschisa primarului orasului Sibiu, Klaus Iohannis, in care precizeaza ca institutia pe care o conduce a aprobat alocarea sumelor necesare pentru construirea standului Romaniei la Targul de Turism de la Viena.

Reactia acesteia vina dupa ce primarului Sibiului a lansat un atac dur la adresa oficialilor din ministerul condus de Maria Grapini.

Klaus Iohannis a spus ca prezenta Romaniei la Targul de Turism de la Viena a fost de neconceput. Cu numai doua zile inainte de inceperea targului, Ministerul IMM-urilor a decis sistarea fondurilor pentru construirea standului Romaniei, cu toate ca tara noastra a avut statutul de partener. Organizatorii austrieci au incercat sa evite o situatie delicata, construind pe banii lor un stand simplu.

F.N.