Udrea reorganizeara Inspectoratul de Stat in Constructii si da afara 125 de persoane

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 22:09
2882 citiri
Udrea reorganizeara Inspectoratul de Stat in Constructii si da afara 125 de persoane
Foto: Arhiva

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) va fi reorganizat prin desfiintarea inspectoratelor judetene, a anuntat miercuri Ministerul Dezvoltarii. Vor fi create opt directii regionale in constructii, iar 125 de angajati vor fi disponibilizati, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate miercuri de Guvern.

"Inspectoratul de Stat in Constructii este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se reorganizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete. Masura vizeaza eficientizarea activitatii institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si in special a celor cu perosnalul de conducere. Reorganizarea urmeaza linia promovata de Guvernul Romaniei de rationalizare a cheltuielilor publice", a declarat ministrul Elena Udrea, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Ministerul anunta ca actuala structura a ICR "este foarte incarcata, existand 41 de inspectorate judetene in constructii si Inspectoratul in Constructii Bucuresti, cu organizare si aparate proprii de conducere".

Masurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie. Prin aceste masuri se urmareste eficientizarea activitatii inspectoratelor regionale in constructii, care vor functiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritoriala de competenta constituita pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale Romaniei.

Vor fi create sapte directii regionale in constructii si Directia Regionala in Constructii Bucuresti - Ilfov.

Directia Regionala in Constructii Nord - Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Neamt si va avea sediul la Iasi.

Directia Regionala in Constructii Sud - Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Constanta, Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Vrancea, iar directia Regionala in Constructii Sud - Muntenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Prahova, Arges, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman.

Directia Regionala in Constructii Sud Vest - Oltenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea, avand sediul in municipiul Craiova.

Directia Regionala in Constructii Vest va avea sediul la Timisoara si va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin. Va avea sediul in Municipiul Timisoara si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Arad, Hunedoara si Resita.

O alta directie regionala va fi cea din Nord Vest, care va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Cluj, Bihor, Bistrita - Nasaud, Maramures, Satu - Mare si Salaj, cu sediul la Cluj.

Directia Regionala in Constructii Centru va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, avand sediul in Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Udrea, #Udrea reorganizare ICS, #Inspectorat Stat Constructii , #ministrul Dezvoltarii si Turismului