Udrea: Reabilitarea termica a blocurilor, aprobata de Comisia Europeana

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 22:57
2636 citiri
Udrea: Reabilitarea termica a blocurilor, aprobata de Comisia Europeana
Foto: elenaudrea.ro

Reabilitarea termica a blocurilor, care se afla printre prioritatile Gvernului, cum a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, a fost aprobata de Comisia Europeana (CE), a anuntat, vineri, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea.

Salariul minim, majorat de Guvern la 700 de lei

Mai exact, CE a aprobat realocarea sumei de 360 de milioane de euro de la alte programe operationale sectoriale pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, aceasta suma fiind suficienta pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel national, a explicat Elena Udrea, potrivit unui comunicat al MDRT remis, vineri, Ziare.com.

Lucrarile ar putea sa inceapa in lunile mai-iunie 2012. De asemenea, Comisia Europeana a fost de acord si cu construirea, in parteneriat public-privat, de locuinte sociale pentru tineri.

Amintim ca premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern, ca prioritatile Executivului sunt, in acest moment, reabilitarea termica a blocurilor si finalizarea lucrarilor din Transporturi.

Declaratia a fost facuta in conditiile in care in sedinta de Guvern de miercuri a fost declansata procedura de solicitare catre Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene in scopul reabilitarii termice a blocurilor de locuit si finalizarii lucrarilor de infrastructura ce tin de Coridorul IV si de centurile oraselor.

"Ne asteptam ca in urma realocarii acestor fonduri sa putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va insemna, pentru cetatean, o factura mai mica si, pentru economie, mai multe firme care vor avea de lucru in 2012", a precizat, miercuri, Emil Boc.

"Ne asteptam ca, cel tarziu in luna mai, anul viitor, sa putem avea aprobarea Comisiei Europene, astfel incat pe tot parcursul verii viitoare sa se lucreze la acest doua obiective majore", a adaugat seful Executivului.

Vanghelie, somat sa inceapa de urgenta reabilitarea termica a blocurilor

Realocarea se va face de la Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) si Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT).

A.T.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Comisia Europeana aprobat reabilitare termica blocuri, #reabilitare termica blocuri Emil Boc , #ministrul Dezvoltarii si Turismului