Udrea: Ponta nu are capacitatea sa castige electorat mai mult decat cel al PSD

Miercuri, 06 August 2014, ora 21:55
2048 citiri
Udrea: Ponta nu are capacitatea sa castige electorat mai mult decat cel al PSD
Foto: Facebook/Elena Udrea

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, a declarat miercuri, in Valea Jiului, ca Victor Ponta, candidatul PSD in alegerile prezidentiale, nu poate atrage electorat mai mult decat cel pe care i l-ar putea oferi partidul, adica 38-40% din totalul alegatorilor.

Ea s-a aratat increzatoare in sansele candidatului PMP, Cristian Diaconescu, de a ajunge in turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidentiale, apreciind ca daca se va realiza acest obiectiv, atunci "orice este posibil".

"Victor Ponta nu are capacitatea sa castige un electorat mai mult decat cel pe care il ofera Partidul Social Democrat. PSD are 38-40%, dar ca sa castigi Presedintia ai nevoie de 50% plus unu. Diferenta se ia de la nehotarati sau de pe centru-dreapta esichierului politic. Nimic pana acum nu l-a aratat pe Victor Ponta ca fiind un politician capabil sa ii convinga pe oameni", a declarat Elena Udrea, citata de un comunicat al PMP.

Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!

In cadrul discutiilor purtate cu membrii si simpatizantii partidului din Valea Jiului, presedintele PMP a afirmat ca nu crede in forta electorala a candidatului PSD.

"Daca Victor Ponta candida pentru PMP nu ar fi luat 6%. Victor Ponta candideaza din partea PSD. Electoratul PSD este foarte disciplinat. Ca era Victor Ponta, ca era oricine altul de la PSD, electoratul acestui partid ar fi votat candidatul. Dar mai mult de atat, Victor Ponta nu are forta sa adune voturi. Si atunci este foarte important sa avem candidatul PMP in turul II. Nu este o utopie. In 2000 s-a putut. Traian Basescu intra cu 7%, iar partidul avea 3%. Cu toate astea a intrat in turul al doilea si l-a invins pe Sorin Oprescu, care avea 44% in primul tur. Nu este imposibil. Trebuie doar sa ne luptam pentru candidatul nostru", a mai afirmat Elena Udrea.

In opinia sa, PMP si candidatul sau au sanse sa intre in turul al doilea de scrutin al prezidentialelor. "La toamna, Partidul Miscarea Populara are sansa sa intre in turul doi, candidatul PMP are sansa sa intre in turul doi. Pe stanga il avem pe Victor Ponta, dar pe partea de opozitie avem foarte multi candidati. Important este - candidatul nostru sa intre in turul doi. Daca avem candidat in turul doi, atunci orice este posibil", a concluzionat liderul Miscarii Populare.

Presedintele PMP a fost prezenta miercuri in Valea Jiului unde a participat, alaturi de alti reprezentanti ai partidului, la manifestarile dedicate implinirii a 85 de ani de la greva minerilor de la Lupeni, din anul 1929.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta presedintie, #Elena Udrea Victor Ponta prezidentiale , #Partidul Miscarea Populara