Udrea: PMP nu e invitat la Cotroceni pentru ca nu elogiaza activitatea lui Iohannis

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 16:33 2799 citiri
Foto: B1TV

Presedintele PMP, Elena Udrea, sustine ca formatiunea sa nu a fost invitata la consultarile de miercuri de la Palatul Cotroceni pe tema legislatiei electorale pentru ca nu este de acord "intru totul" cu activitatea presedintelui Klaus Iohannis.

"Domnul Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari si nici de data aceasta nu a invitat PMP, sub acelasi pretext ca Partidul Miscarea Populara nu este partid parlamentar. Este un partid care are parlamentari in Parlamentul Romaniei (...).

Evident ca este doar un pretext si motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este ca nu suntem de acord intru totul, intotdeauna si nu ne exprimam in termeni elogiosi la adresa activitatii domnului Klaus Iohannis, asa cum este dansul obisnuit sa se intample", a declarat Udrea dupa sedinta de luni a Consiliului Executiv National al PMP.

Klaus Iohannis invita din nou partidele la consultari - subiectele aflate pe agenda

Consultari cu Iohannis la Cotroceni: Cu ce propuneri merge PSD la discutii

Udrea a precizat ca, in ceea ce priveste alegerile locale, PMP sustine intoarcerea la doua tururi de scrutin.

"PMP, fiind un partid care nu are baroni locali, are un punct de vedere care cred ca este corespunzator, in acord cu ceea ce isi doresc romanii, mai ales cu cei care au iesit la vot pe 16 noiembrie.

PMP sustine intoarcerea, in ceea ce priveste alegerile locale, la doua tururi de scrutin si, in ceea ce priveste alegerile parlamentare, sustinem intoarcerea la votul pe lista - 300 de parlamentari, asa cum s-au exprimat romanii de doua ori la referendum. Si in situatia in care vom reusi modificarea Constitutiei, desigur, si Parlament unicameral, dar pana atunci, pentru a nu bloca reforma electorala, sustinem intoarcerea la votul pe lista si un parlament de 300 de parlamentari", a adaugat liderul PMP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News