Udrea, pledoarie cu poezii in Parlament, inainte de votul pe arestare: In locul meu putea fi Ponta, daca avea curaj!

Luni, 09 Februarie 2015, ora 20:13
6675 citiri
Udrea, pledoarie cu poezii in Parlament, inainte de votul pe arestare: In locul meu putea fi Ponta, daca avea curaj!
Foto: Digi 24

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a spus, luni seara, in plenul Camerei Deputatilor, inainte de inceperea votului privind incuviintarea arestarii si urmaririi sale penale, ca Victor Ponta sau Crin Antonescu ar fi putut fi in locul sau, "daca ar fi avut curajul" si "ar fi spus aceleasi lucruri" ca si deputatul PMP.

"Dragi colegi parlamentari, ceea ce se intampla azi cu mine nu are legatura cu Elena Udrea, in locul meu puteau sa fie dl Victor Ponta, dl Crin Antonescu, daca ar fi avut curajul sa spuna ce am spus eu.

Daca ar fi spus aceleasi lucruri, ar fi devenit la fel ca mine, tinta. Eu vin in fata dvs. si spun ca nu e normal. Nu trebuie sa ne lasam cuprinsi de frica", a spus Elena Udrea, in plenul Camerei Deputatilor.

Vot pentru avizarea arestarii Elenei Udrea - LIVE

Aceasa a subliniat ca ceea ce a spus despre cele dosare in care este implicata - Microsoft si Gala Bute - este "adevarul pe care il stiu".

"Nu va cer azi sa purtati acest razboi in numele meu, nu va cer sa veniti langa mine, pentru ca e greu. Ganditi-va ca undeva trebuie trasa o linie, cineva trebuie sa spuna adevarul. Eu mi-a luat acest angajament, chiar daca presupune un sacrificiu personal.

Oamenii trebui sa fie egali in fata legii. Parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata justitiei", a mai spus deputatul, adaugand ca nu le cere colegilor parlamentari sa fie judecatori, ci sa aprobe cererile de urmarire penala a sa.

"Va solicit sa aprobati favorabil cererile de incepere a urmarii penale in ceea ce ma priveste. Dosarele in care sunt implicata nu au un caracter politic. Este un lucru exceptional, pentru prima data in istorie pe numele unui parlamentar au fost emise trei cereri de arestare in doua ore", a mai afirmat Elena Udrea.

"Nu fiti partasi la un abuz, ceea ce este incercarea de arestare a mea"

In schimb, aceasta a cerut, indirect, deputatilor sa nu incuviinteze arestarea sa preventiva.

"Stiu ca exista presiune publica asupra dvs, ceea ce va cer eu azi nu e clementa, eu va cer sa lasati justitia sa functioneze, va cer ca Elena Udrea, daca e acuzata de ceva, sa fie anchetata.

Va cer in schimb sa nu fiti partasi la un abuz, ceea ce este incercarea de arestare a mea. Va cer sa fiti puternici si sa votati conform constiintei pe care o aveti. Nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri in stat un abuz", a mai spus fostul ministru al Turismului.

Poem al unui pastor german: "Cand au venit sa ma ia pe mine, nu mai ramasese nimeni care sa protesteze"

Aceasta a recitat un poem al pastorului german Martin Niemoller: "Mai intai i-au luat pe comunisti, dar pentru ca nu eram comunist, nu am protestat. Apoi i-au luat pe evrei, dar fiindca nu eram evreu, nu am protestat. Dupa aceea i-au luat pe catolici, dar pentru ca nu sunt catolic, nu am protestat. Si cand au venit sa ma ia pe mine, nu mai ramasese nimeni care sa protesteze".

Elena Udrea a criticat astfel faptul ca s-a cerut arestarea sa dupa ce a facut declaratii despre directorul interimar al SRI, Florian Coldea.

"As vrea sa precizez ca, in dosarul Gala Bute, de trei ani se fac cercetari, niciodata nu am fost chemata, niciodata nu am fost citata. Nu am fost chemata nici macar saptamana trecuta, inainte sa se ceara urmarirea mea penala. Daca sunt acuzatii care se formuleaza impotriva mea, cred ca era normal sa fiu chemata sa imi spun punctul de vedere. Nu s-a dorit, s-a dorit direct arestarea mea.

In dosarul Microsoft, motivele si probele existau si pe 29 ianuarie, cand am fost chemata la DNA cu mandat. Din 29 ianuarie nu s-a intamplat nimic nou in ancheta penala. Cererea arestarii preventive a venit dupa 5 zile, in care singurele noutati au fost denuntul la DNA si atacul public asupra sefului SRI.

Intr-un dosar in care au fost vehiculate numele a 9 ministri, presupusi vinovati, a zeci de persoane, azi avem in inchisoare doi oameni care nu au acceptat sa spuna lucrurile care le-au fost cerute sa le fie spuse si se cere arestarea preventiva a Elenei Udrea, in conditiile in care toate celelalte persoane sunt in libertate", a mai spus deputatul, subliniind ca intrebarea este de ce se cere arestarea sa preventiva, cu doua mandate, incepand din 3 februarie.

Elena Udrea a subliniat inca o data ca se doreste reducerea sa la tacere: "Elena Udrea trebuie sa taca, pentru ca adevarurile pe care le spun si pe care le pot spune sunt periculoase pentru unii. (...) Nu exista niciun argument legal pentru care sa se ceara arestarea preventiva a Elenei Udrea. Exista teama de ceea ce pot spune si de ceea ce am curaj sa spun".

Fostul ministru al Turismului a precizat ca "intr-o tara in care aproape oricine poate fi gasit vinovat, un om care detine secretele tuturor poate fi stapanul tuturor", aratand ca aceia care "au trait inainte de '89 si care ascultau cu plapuma in cap Europa Libera, de frica Securitatii, inteleg".

De asemenea, Udrea a mentionat ca Parlamentul din care face parte este unul "slabit" si ca este pusa "la stalpul infamiei, asteptand aici executia": "Aceasta slabiciune a Parlamentului fragilizeaza democratia".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Elena Udrea declaratii Ponta, #Udrea declaratii Antonescu, #Udrea declaratii Camera Deputatilor, #vot aviz Udrea Camera Deputatilor , #DNA