Udrea: Nu neg prietenia cu Alina Bica, e un adevarat profesionist

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 14:18
5537 citiri
Udrea: Nu neg prietenia cu Alina Bica, e un adevarat profesionist
Foto: Adevarul

Elena Udrea, presedintele PMP, a comentat, miercuri, arestarea Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT si prietena apropiata, spunand despre aceasta ca este un procuror profesionist si ca spera ca isi va dovedi nevinovatia.

"A fost intotdeauna vazuta ca un profesionist, in interiorul guvernului si in sistem. Daca a gresit sau nu o sa stabileasca justitia", a declarat Elena Udrea la Adevarul Live.

Intrebata daca, in actualul context, isi mentine afirmatiile din campania electorala despre fotografiile in care a fost surprinsa impreuna cu Alina Bica la Paris, de Valentine's Day, Elena Udrea a spus ca nu are informatii in plus si nu stie nici acum cine le-a facut si le-a pus pe un site neasumat.

"Nu am date, vorbim de un dosar penal pe rol, ar fi nepotrivit si nu sta in atitudinea mea publica de pana acum sa comentez asa ceva. Nu as vrea sa leg nici intr-un fel relatia mea de prietenie cu doamna Bica de situatia in care se afla. Nu o sa neg nicidata ca am avut si avem aceasta relatie si sper din tot sufletul ca este nevinovata si o poate dovedi", a mai declarat Elena Udrea.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Presedintele PMP a sustinut si ca nu a stiut nimic despre o eventuala implicare a fostului ei sot, Dorin Cocos, in acest caz.

"Despre cazul acesta concret categoric nu, asa cum a aparut el in presa. Eu nu stiu mai mult decat stiti dvs si s-a spus in presa, ca cineva audiat a spus ca a fost implicat si fostul meu sot", a declarat Elena Udrea, dand mai multe detalii din viata sa de familie si precizand ca nu avea timpul necesar pentru a discuta cu Dorin Cocos despre afacerile lui.

"Nu a facut obiectul discutiilor din casa, mai ales ca aveam si foarte putin timp la dispozitie", a punctat ea, subliniind faptul ca in timpul mandatului de ministru al Turismului a petrecut doar trei weekenduri acasa.

Intrebata de ce crede ca unii leaga acest dosar si de numele ei, liderul PMP a explicat: "Devine o moda sa pomenesti numele Cocos si Udrea".

"Sa vedem daca acuzatiile se probeaza (...) Sper ca fostul meu sot, Dorin Cocos, va putea sa demonteze sau sa aiba raspunsuri la acuzatiile care i se aduc", a mai subliniat ea.

In context, Elena Udrea a precizat ca nu a primit la partajul facut cu ocazia divortului decat o parte din averea dobandita inainte de casatorie.

"Asa a fost sa fie. Am considerat ca daca sunt afacerile lui si sunt facute de el, nu o sa imparta cu mine", a argumentat Udrea, precizand ca milioanele de euro care apar in dreptul lui Dorin Cocos in dosarul Microsoft "sunt blocate intr-un cont in Elvetia al domnului Pescariu".

Dosarul Microsoft: Cocos, "Niro", Gabriel Sandu si "Pinalti" raman in arest

Elena Udrea a tinut sa sublinieze ca vorbeste deschis despre aceste cazuri tocmai pentru ca nu stia nimic despre ele.

"Imi asum prietenia cu doamna Bica, am fost 10 ani casatorita cu Dorin Cocos si imi pare foarte rau pentru ce i se intampla", a rezumat ea.

Mai mult, Elena Udrea a explicat ca ea insasi s-a plans de "faptele de coruptie" din ANRP in anul 2012, cand a discutat subiectul cu colegii sai de partid, dar si cu Gigi Becali, pe atunci presedinte al PNG, partid alaturi de care PDL Bucuresti asigura majoritatea in CGMB, aratandu-se "mirata ca nu se intampla nicio ancheta la ANRP".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Udrea Bica arestata Cocos, #Udrea fotografii Paris Bica, #Udrea prietenie Bica , #Dorin Cocos