Udrea: Ne propunem sa nu indexam pensiile si sa nu crestem salariile

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 12:38
1077 citiri
Udrea: Ne propunem sa nu indexam pensiile si sa nu crestem salariile
Foto: Arhiva

Guvernul are in calcul ca, macar pana la jumatatea anului 2012, sa nu indexeze pensiile si sa nu mareasca salariile pentru a se incadra intr-un deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat, joi, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Este o varianta pe care acum o luam in calcul. Nu s-a stabilit inca nimic, dar pentru a putea merge cu un deficit de sub 3% asa cum ne propunem, una dintre posibilitati este ca macar pana la jumatatea anului viitor sa nu indexam pensiile si sa nu majoram salariile. Daca lucrurile merg bine, din iunie putem avea rectificare pozitiva", a afirmat Udrea.

Liderii coalitiei de guvernare au discutat, miercuri, la Palatul Victoria, constructia proiectului bugetului de stat pe anul 2012 pornind de la o estimare de crestere economica de aproximativ 2% pentru anul viitor, comunicata de Comisia Europeana, potrivit unei declaratii acordate Agerpres de catre deputatul minoritatilor nationale Varujan Pambuccian.

La randul sau, referitor la salariile bugetarilor, Laszlo Borbely, vicepresedintele UDMR a mentionat ca partidul pe care il reprezinta doreste majorarea cu un procent care sa poata fi sustinut economic si a subliniat necesitatea ca masurile Guvernului sa obtina sprijin in Parlament, pentru ca, de exemplu, indexarea pensiilor este prevazuta deja prin Legea pensiilor.

La sedinta coalitiei a participat si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, precum si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care au dat liderilor politici un mesaj de precautie in abordarea bugetului pe anul viitor.

Presedintele Traian Basescu s-a exprimat pentru stabilirea unei tinte de deficit bugetar "mult sub 3% din PIB", el avansand posibilitatea ca aceasta sa fie de 1,5%-1,7% din PIB in 2012.

Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania organizeaza, joi, forumul cu tema "Economisirea-creditarea - rol major in dezvoltarea durabila a domeniului locativ din Romania".

La eveniment participa Mugur Isarescu - guvernatorul BNR, Elena Udrea - ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Lucian Croitoru - consilierul guvernatorului BNR, Herbert Pfeiffer - presedintele Federatiei Europene a Bancilor pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu - presedintele Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania si Petru Filip - vicepresedintele Biroului Permanent al Senatului Romaniei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #buget 2012 salarii pensii inghetate , #ministrul Dezvoltarii si Turismului