Udrea l-a dat in judecata pentru calomnie pe fostul procuror Ciprian Nastasiu

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 17:12
3649 citiri
Udrea l-a dat in judecata pentru calomnie pe fostul procuror Ciprian Nastasiu
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si a Turismului, Elena Udrea, l-a dat in judecata pe fostul procuror Ciprian Nastasiu pentru calomnie.

Nastasiu o acuzase ca impreuna cu sotul ei, Dorin Cocos, si liderul PD-L Theodor Stolojan au intervenit pe langa presedintele Traian Basescu, in schimbul unor beneficii materiale, pentru ca Guvernul sa acorde terife preferentiale pentru energie companiei ALRO Slatina.

"Cererea e formulata de marti, miercuri am semnat actiunea si l-am dat in judecata, pentru ca eu nu am vazut aceasta inregistrare pana zilele trecute. L-am actionat pentru calomnie. Banii nu au ajuns la mine. Adevarul in acest caz este ca Alro a fost obligat sa plateasca intr-adevar 4 milioane de dolari catre Energy Holding, nu catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale", a declarat Elena Udrea intr-un interviu acordat Mediafax.

Ministrul Turismului sustine ca in cazul companiei Alro ar proceda exact cum a procedat in 2005, iar principalii vinovati sunt "baietii destepti din energie", care erau sustinuti de Guvern.

"As proceda la fel ca in 2005. In ciuda declaratiilor facute la momentul privatizarii de catre reprezentantii Ministerului Economiei, in scurt timp cei de la ALRO au inceput sa aiba dificultati si incertitudini in ceea ce priveste livrarea de energie electrica, ba chiar li s-a cerut sa semneze un contract de intermediere cu Energy Holding.

Initial au avut 28 de dolari megawatt/ora, dupa care ajunsesera la 34 de dolari megawatt/ora la momentul la care venisera la Cotroceni, in timp ce Energy Holding, intermediarul, cumpara electricitatea ieftina de la Hidroelectrica. Deci existau intermediari care cumparau ieftin energia de la stat si o revindeau scump acestei mari companii din industria romaneasca, iar contractul era facut in vremea guvernarii PSD. Alro a reclamat problemele pe care le avea catre toate institutiile statului...Era evident ca reprezentantii Guvernului, de la primul-ministru la ministrul economiei, aveau interesul de a mentine intermediari pe piata energiei", a mai completat aceasta.

ALRO nu este un "baiat destept din energie", ci Grivco

Elena Udrea reitereaza ideea ca in aceasta perioada, cand compania avea probleme, presedintele Traian Basescu a vorbit despre "baietii destepti din energie", insa nu facea referire la Alro, ci la intermediari.

"Baietii destepti sunt acesti intermediari care de multe ori cu un birou, cu un fax si o secretara, plimba energia doar pe hartie, o iau de la stat si o vand contra unui comision catre marii consumatori cum este Alro, cum este Oltchim, cum este Sidex. Si compania Grivco cumpara energie de la stat ieftina si o revindea industriei sau, paradoxal, tot statului. Este vorba despre compania domnului Voiculescu.

Sunt contracte din care reiese ca Grivco a vandut catre Metrorex, in perioada 2003 -2006, evident contra unor comisioane consistente, energie electrica achizitionata de la stat. Deci acestia sunt "baietii destepti din energie, cei care au fost ajutati sa-si faca o firma de intermediere si revand fie tot statului, fie marilor companii care sunt dependente de energie", a mai declarat aceasta.

Elena Udrea sustine ca a fost implicata in acest caz dupa ce marile companii au apelat la Presedintie ca sa scape de "baietii destepti din energie".

"Asa au ajuns in legatura cu mine...Atunci a fost momentul in care presedintele Romaniei a iesit si a spus ca exista "baietii destepti"care castiga sume imense din intermedierea energiei produse de stat. De aceea este absurd ca astazi o asemenea poveste sa se intoarca impotriva presedintelui si impotriva noastra, a celor care lucram pe atunci cu presedintele", a mai spus democrat liberala.

Sotul meu cunostea problemele celor de la Alro

Elena Udrea sustine ca sotul ei, Dorin Cocos, cunoastea problema celor de la Alro ca om de afaceri.

"Si sotul meu cunostea problema pe care Alro o avea, pentru ca toata lumea o stia. Ei se plangeau peste tot. Nu era cerc de oameni de afaceri unde sa nu se discute problema aceasta, in respectiva perioada. Nu era un fapt neobisnuit ca sotul meu le cunostea problemele celor de la Alro...

Marea manipulare vine din faptul ca oamenii domnului Vintu nu discuta problema pe fond, ei speculeaza pur si simplu afirmatiile mincinoase ale lui Ciprian Nastasiu sau foi scoase din context din dosar", conchide Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea Ciprian Nastasiu, #plangere calomnie cazul Alro, #Grivco baiat destept energie , #stiri Elena Udrea