Udrea: In sfarsit, primarul Mazare poate vinde Cazinoul pe nimic amicilor sai

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 13:29
4807 citiri
Udrea: In sfarsit, primarul Mazare poate vinde Cazinoul pe nimic amicilor sai
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea face un apel la constantenii care inteleg valoarea de patrimoniu a Cazinoului cerandu-le sa nu permita vanzarea monumentului istoric, decisa de primarul Radu Mazare. "Dupa Mazare, ar trebui sa ne vindem si cultura si istoria, ca doar nu produc bani!", declara ea.

"Asa cum intuiam zilele trecute, actualul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului nu vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta, ci il da inapoi lui Mazare sa faca orice vrea cu el. Primarul isi poate pune in sfarsit in practica planul de a vinde Cazinoul pe nimic amicilor sai care vad in cladirea monument istoric o mare afacere, scrie Elena Udrea pe blog, reamintind ca in septembrie 2011 a preluat Cazinoul la minister, urmand ca acesta sa fie renovat si dat apoi in administrarea Primariei Constanta, cu obligatia acesteia de a-l pastra in circuitul public.

Procedurile au fost demarate in timpul guvernului Boc si continuate in mandatul premierului Ungureanu, dar "odata cu venirea Guvernului USL proiectul a fost abandonat, scopul acum evident al noului ministru fiind de a-l da inapoi lui Mazare", afirma fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului.

Elena Udrea subliniaza "ipocrizia" de care dau dovada noii sefi de la MDRT.

"In urma cu doua saptamani, un secretar de stat asigura faptul ca nu se doreste intoarcerea Cazinoului catre municipalitatea din Constanta. Cat despre organizarea licitatiei, in conditiile in care caietul de sarcini era gata, spunea ca nu a existat "fizic timp" pentru organizare (dupa mai bine de patru luni de cand noul ministru a ajuns in functie).

Concluzia mea este ca lucrurile fie asa stau si asta inseamna ca sunt apogeul incompetentei administrative, fie au mintit si, de fapt, scopul lor a fost permanent sa lase Cazinoul lui Mazare", scrie Elena Udrea.

Totodata, aceasta reaminteste ca la rectificarea bugetara s-au taiat 90% din fondurile alocate lucrarilor de reabilitare a monumentului istoric. "Este clar ca varianta a doua este cea adevarata si ca, in realitate, nici nu si-au propus vreodata sa finalizeze proiectul", concluzioneaza democrat-liberala.

Elena Udrea prezinta si aspectele economice legate de reabilitarea Cazinoului si spune ca, in acest caz, "dincolo de redeventa primita, cladirea ramane in proprietatea statului si in patrimoniul national, intotdeauna la dispozitia cetatenilor si turistilor de pretutindeni".

"Dupa Mazare, ar trebui sa ne vindem si cultura si istoria, ca doar nu produc bani!", declara aceasta.

"Pentru mine, Cazinoul din Constanta este un proiect de suflet. Un monument cu valoare istorica si culturala atat de mare trebuie neaparat integrat in circuitul turistic. Degradarea continua si intentionata a acestei cladiri este o pata pe obrazul administratiei locale si trebuie oprita. (...)

Fac un apel catre constanteni, catre cei care militeaza pentru pastrarea patrimoniului national, catre toti oamenii de buna credinta care inteleg importanta exstentei acestui monument istoric la malul marii, sa nu permita vanzarea Cazinoului din Constanta pe doi bani vreunui samsar imobiliar, care vede in aceasta cladire doar un posibil generator de profit (asa cum s-a mai intamplat in trecut cu investitorii adusi de Mazare), nu si valoarea culturala si turistica", isi incheie Elena Udrea postarea pe blog.

C.B.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Udrea Mazare vanzare Cazino, #Udrea reabilitare Cazino Constanta, #Mazare vanzare Cazino , #ministrul Dezvoltarii si Turismului