Udrea, in Parlament: Nu ma voi da cu mir. In arest m-au dezbracat si mi-au luat sutienul

Luni, 23 Februarie 2015, ora 17:15
5493 citiri
Udrea, in Parlament: Nu ma voi da cu mir. In arest m-au dezbracat si mi-au luat sutienul
Foto: B1TV

Elena Udrea a declarat, luni dupa-amiaza, in discursul de aproape un sfert de ora sustinut in plenul Camerei Deputatilor, ca nu va alege sa se unga cu mir sau sa citeasca acatiste, ironizandu-l astfel pe senatorul liberal Varujan Vosganian. De asemenea, a povestit ca, ajunsa in arestul Politiei Capitalei, a fost dezbracata si i s-a luat sutienul.

"Este evident ca sunt o tinta si sunt vanata sistematica. In ritmul acesta o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016.

Multe dintre aceste acuzatii sunt pur si simplu minciuni. Cei care fac denunturi pleaca acasa, cei care nu fac acuzatii impotriva mea raman in arest. Stimati colegi, ca sa intelegeti ce votati acum, aflati ca inclusiv cererea de arestare de azi se bazeza pe denunturi, unul inclusiv al prietenei mele care, acuzata de luare de mita, a aflat ca poate sa ramana in libertate daca toarna impotriva mea", a spus Elena Udrea.

Vot in Parlament privind arestarea Elenei Udrea in Gala Bute - LIVE

Aceasta i-a avertizat pe colegii sai ca si acestia ar putea sta in arest "pe denunturi", asa cum a stat si ea: "Poate ca si eu, ca si dvs., suntem ultimii care ar trebui sa invocam absurdul acestei situatii. Daca eu, pe denunturi, am putut sa stau arestata o saptamana, acelasi lucru se poate intampla fiecaruia dintre dvs. si oricarui roman".

"Nu ma voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugaciuni", a mentionat fostul ministru al Turismului, cu referire la Varujan Vosganian.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Udrea: In arest m-au dezbracat. Mi-au luat sutienul. As fi vrut sa vin in catuse

Deputatul PMP a povestit intamplarile petrecute dupa ce a ajuns in arestul Politiei Capitalei.

"Am fost dusa in arestul Politiei Capitalei romane, am fost dezbracata si perchezitionata, mi s-a luat sutienul", a mai afirmat deputatul, care a povestit conditiile din arest, aratand ca "veneau sobolanii".

"As fi putut sa vin azi in catuse in fata dvs., sa le puteti vedea, sa le puteti atinge. (...) Va multumesc, mi-ati deschis ochii, am ajuns sa cunosc doua femei. Se afla in arest preventiv de doua luni, se lupta pentru viata lor", a subliniat Udrea.

Aceasta a mentionat ca DNA foloseste un pretext pentru arestarea sa, care este "o mare minciuna" - "ca trebuie sa reformeze clasa politica".

"Nu va cer sa votati intr-un anumit fel, ci doar conform constiintei dvs. (...) O tara care a ajuns paralizata de ipocrizia noastra. Faceti ce trebuie sa faca Parlamentul. Modificati Codul Penal si de Procedura Penala, astfel incat abuzuri care se intampla in cazul meu si in cazul a zeci de mii de romani sa nu mai fie posibile.

Opt cereri, cum au fost in cazul meu, arata ca ceva nu este in regula cu sistemul. Nimeni n-a mai trecut prin aceasta vanatoare, asa cum mi se intampla mie. Cand veti pune azi bile in urne, vreau sa va ganditi ca ceea ce se intampla este un precedent extrem de periculos.

Va cer sa ganditi dvs. insiva, sa lasati la o parte stereotipurile si presiunile de orice fel", a mai afirmat fostul ministru al Turismului.

Totodata, Elena Udrea le-a reprosat colegilor sai ca, in urma cu doua saptamani, au aprobat toate cererile DNA "sub marota 'Noi nu ne opunem justitiei'".

"Justitia trebuie sa functioneze in cazul tuturor. Era suficient sa dati aviz doar cererilor de urmarire penala. V-am vorbit despre libertate, stat de drept, dar si despre cei alesi sa exercite puterea. (...) Un deputat impotriva caruia s-au formulat nu mai putin de 3 cereri de arest preventiv in mai putin de doua ore.

(...) N-a contat ca era evident ca eram tinta unor actiuni precise. Celor mai multi dintre dvs. va era teama. Ati stat pana la 1 noaptea si ati votat, intr-o disciplina nemaivazuta aici. Parlamentul refuza sa ia in discutie cazurile altor colegi.

Stimati colegi, in urma cu 2 saptamani ati aprobat trei cereri de arestare preventiva si una de retinere", a mai afirmat deputatul.

Deputatul PMP Elena Udrea afla, luni seara, daca va fi arestata si in dosarul Gala Bute, in care este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, dupa ce la inceputul lunii februarie a fost arestata in dosarul Microsoft.

Aflata in arest la domiciliu, Udrea a sustinut un discurs in plenul Camerei Deputatilor, inaintea votului colegilor sai, care vor da votul privind incuviintarea arestarii fostului ministru al Turismului.

Elena Udrea, in Parlament - afla daca poate fi arestata in Gala Bute

Udrea a primit incuviintarea Inaltei Curti si se va prezenta luni in Parlament (Video)

Inalta Curte a admis, sambata, solicitarea Elenei Udrea de a putea merge luni, in plenul Parlamentului pentru a-si sustine punctul de vedere in privinta noii solicitari de arestare preventiva formulate de DNA in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea avea nevoie de incuviintarea Inaltei Curti pentru ca se afla in arest la domiciliu.

Elena Udrea a ajuns la ICCJ - afla daca poate sa mearga luni in Parlament

Fostul ministru al Turismului este arestata la domiciliu, in dosarul Microsoft, din 17 februarie, iar luni, la Parlament, se voteaza cererea procurorilor de a incuviinta arestarea preventiva a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, din nou aproape de arest - Aviz pentru inca o cerere DNA (Video)

Deputatii din Comisia Juridica au avizat, miercuri, cererea DNA de incuviintare pentru inceperea urmarii penale dar si a arestarii pe numele Elenei Udrea, implicata in dosarul Gala Bute.

Cand va vota plenul Camerei Deputatilor noua cerere de arestare a lui Udrea

In cazul avizului pentru inceperea urmaririi penale s-au inregistrat 23 de voturi pentru si 2 impotriva.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Elena Udrea discurs Parlament, #Udrea vot arestare Gala Bute, #Udrea aviz Gala Bute , #arestata